Jak vybrat Bluetooth sluchátka k televizi a jaké jsou alternativy?

Sluchátka nemusíte používat jen s vaším chytrým telefonem popřípadě počítačem. Bluetooth sluchátka k televizi jsou pohodlná a mají své benefity.

Použití sluchátek s televizí je v mnohých situacích značně příhodné. Přinesou vám totiž pohodlí a soukromí. Pohodlí v tom případě, že tím, že vám jde zvuk přímo do uší, je váš zážitek ze sledovaného obsahu jednoduše lepší. Soukromí pak v tom ohledu, že zvuky vycházející z televize neruší ostatní členy domácnosti.

 

3,5 mm a vysílací stanice

Klasická drátová sluchátka připojíte ke své televizi skrze 3,5mm jack konektor. Drtivá většina jej totiž má integrovaný. Samozřejmě vám pak ale mohou všude překážet dlouhé kabely. Obecně se totiž doporučuje, aby byl kabel od sluchátek alespoň o metr delší, než je pozorovací vzdálenost – to ale jen z důvodu vašeho pohodlí.

Narazit ale můžete i na radiofrekvenční či Wi-Fi sluchátka s vysílací stanicí. Ta jsou pohodlnější i z toho důvodu, že nikdo kolem nemusí skákat přes kabely jako přes švihadlo a vy máte volnost svého pohybu. Za takovou technologii si ale samozřejmě něco připlatíte a musíte také počítat s jejich nabíjením.

 

Bluetooth sluchátka k televizi 

Nabíjet musíte i Bluetooth sluchátka k televizi. S nimi se vyjma zbavení se otravných kabelů či design rušivých Wi-Fi stanic ale získáte zejména multifunkčnost. Můžete je totiž používat se všemi ostatními zařízeními, jako jsou mobilní telefony a tablety. Hodí se i na cesty, kam byste s sebou sluchátka se čtyřmi metry kabelu či vysílací stanicí určitě nebrali.

Má to ale jeden háček. Abyste mohli Bluetooth sluchátka k televizi připojit, musí ta podporovat technologii Bluetooth audia. Většina těch novějších to umí, jestli tuto technologii ovládá i ta vaše stávající si však musíte dohledat v jejím manuálu nebo na webu v podpoře daného výrobce.

 

Na co se při výběru zaměřit

Pokud vybíráte sluchátka určená k poslechu reprodukce z televize, určitě dbejte na pohodlí a sáhněte po takových, které disponují hlavovým mostem. Je to zejména z důvodu pohodlí. Peckám nebo špuntům se určitě vyvarujte, protože z nich by vás při delším sledování mohla začít bolet hlava.

Pozor si dejte i na konstrukci mušlí sluchátek. Ty mohou být prodyšné (hrají lépe, propouští zvuk dovnitř i ven), neprodyšné (hrají hůře, nepropustí žádný zvuk dovnitř ani ven) nebo částečně prodyšné (ideální kompromis).

Citlivost (akustický výkon) a impedance (elektrický odpor) nejsou u sluchátek k TV až tak důležité. Sluchátka s vyšší citlivostí hrají hlasitěji, zároveň spotřebovávají méně energie. Čím nižší impedanci sluchátka mají, tím hlasitěji ale méně přesněji hrají. Vyšší impedance pak má za následek i vyšší spotřebu energie.