iPhone 14 Pro s průstřelem místo výřezu se čeká už letos

iPhone 14 Pro přijde na trh už letos a očekává se zásadní změna designu. Obvyklý výřez má totiž v přední části zařízení nahradit o moc menší průstřel.

Špičkové modely iPhone 14 Pro, které budou uvedeny na trh v roce 2022, mají mít podle korejského webu The Elec displej s otvorem. Očekává se, že 6,1palcový iPhone 14 Pro a 6,7palcový iPhone 14 Pro Max budou vybaveny vylepšeným displejem, který odstraní výřez používaný u současných modelů iPhone.

iPhone 14 Pro hodně změní design

Výřez s otvorem umožní společnosti Apple poskytnout větší plochu displeje a zároveň ponechat prostor pro přední fotoaparát a jedná se o konstrukci, kterou zařízení se systémem Android používají již několik let. Pokud Apple skutečně přejde na tento design, bude nutné přesunout hardware Face ID pod displej.

Další dva neprofi iPhony, které budou měřit 6,1 a 6,7 palce, budou mít i nadále výřez, přičemž Apple omezí design s otvorem na dražší iPhony. Apple v roce 2022 zruší 5,4palcový "iPhone mini" a místo toho bude nabízet řadu čtyř iPhonů o velikosti 6,1 a 6,7 palce.

Stejně dobré displeje

Elec uvádí, že Apple bude pro modely iPhone 14 Pro rovněž zajišťovat LTPO OLED displeje, které umožní 120Hz obnovovací frekvenci ProMotion, což je technologie, která již byla použita v letošních modelech iPhone 13 Pro. Panely OLED, které Apple použil pro modely iPhone 13 Pro, dodala společnost Samsung, ale v roce 2022 by Apple mohl některé displeje získat od společnosti LG Display.

O displeji s děrováním se hovořilo již několikrát a významný analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo opakovaně uvedl, že některé modely iPhone 14 Pro budou touto technologií pravděpodobně vybaveny.

Zdroj: Macrumors.com