iPhone 13 odolnost je na stejné úrovni jako u předchozí generace, ukázal test

iPhone 13 odolnost je podle testů na stejné úrovni jako v případě rok starého iPhonu 12. Drobné rozdíly se ale stejně najdou a hodně k pevnosti zařízení přispěje kryt.

Společnost Apple provedla v konstrukci iPhonu 13 několik designových změn a nová zařízení jsou i nadále vybavena odolnou přední stranou Ceramic Shield, která chrání displej, skleněnými zády a plochými okraji na boku.

iPhone 13 odolnost v důkladném testu

Testy odolnosti společnost Allstate provádí každoročně a nyní byly na řadě u zařízeních iPhone 13 a 13 Pro. Zjistili, že vzhledem k podobnému designu jsou modely iPhone 13‌ srovnatelné s modely iPhone 12, pokud jde o odolnost.

V testu pádu lícem dolů bez pouzdra přežil ‌iPhone 13‌ jediný pád pouze s malým poškozením, ale při druhém testu pádu praskl v horních a dolních rozích. iPhone 13 Pro praskl přes dno v prvním testu pádu, a to jsou stejné výsledky jako u modelů iPhone 12‌.

V testu pádem dolů to iPhone 13 přežil téměř bez poškození a na jedné z kamer a rohu vykazoval jen drobné praskliny. iPhone 13 Pro‌ se po jednom pádu roztříštil a znovu tyto výsledky odrážely výsledky, které společnost Allstate Protection viděla u iPhonu 12‌ a 12 Pro.

Kryt odolnosti hodně pomůže

Letos Allstate Protection přidala nové pádové testy pro případ, aby se zjistilo, jak dobře jsou iPhony chráněny v originálních silikonových a kožených Apple krytech.

Se silikonovým pouzdrem ‌iPhone 13‌ přežil tři pády za sebou jen s malým škrábancem na objektivu fotoaparátu. Při pádu lícem dolů praskl iPhone 13 už při druhém pádu.

V koženém pouzdře iPhone 13 Pro‌ přežil tři pády bez poškození. Když spadl dozadu, tak při prvním pádu praskl lícem dolů.

„Série Apple iPhone 13 byla považována spíše za evoluci produktu než za revoluci a my jsme zjistili, že to platí i v případě odolnosti,“ řekl Jason Siciliano, viceprezident marketingu a kreativní ředitel Allstate Protection. „V našem prvním testu pouzdra Apple s MagSafe jsme zjistili, že silikon i kůže odvedly skvělou práci při ochraně telefonů při pádu na záda, i když ne tolik při pádu lícem dolů. Opravy zadního panelu stojí hodně, kolem 549 $ (12 000 Kč) za iPhone 13 Pro, pouzdro je tak nutností.“

Jako u jakéhokoli pádového testu, to, co se stane s modelem iPhone 13‌ při pádu v reálném světě, bude záviset na výšce, ze které spadl, na materiálu, na který dopadne, kde iPhone zasáhne a na dalších faktorech, takže tyto ukázky nemusí nutně naznačovat, co se stane, když vám telefon spadne.

Apple prodává AppleCare+ pro nové iPhony, které pokrývají dva případy náhodného poškození každý rok za spoluúčast 29 $. ‌AppleCare‌+ se často vyplatí zakoupit těm, kteří mají obavy z trvanlivosti zařízení a chtějí mít klid v případných potenciálních nehodách.