iPhone 13 notch bude menší. Prozradilo ho přední sklo nad displejem

iPhone 13 notch se má zmenšit. Výřez v horní části displeje pro senzory a kameru už nebude tak rušivým prvkem a letos na podzim uvidíme první iPhony.

Očekává se, že modely iPhone 13 budou mít menší výřez v horní části displeje a my můžeme sdílet první pohled na potenciální design. Rozdíl bude činit několik milimetrů, ale při každodenním používání bude změna velmi poznat.

iPhone 13 notch odhalen

Řecký poskytovatel oprav iRepair poskytl fotografii předních skleněných panelů pro modely iPhone 13. Ty jsou se stejnými úhlopříčkami displeje jako u iPhonů 12. Tedy 5,4palcový, 6,1palcový a 6,7palcový. Výřez na na každém skle pro iPhone je viditelně menší v důsledku přesunutí sluchátkového reproduktoru nahoru do horního rámečku. Jedná se je design, o kterém se poprvé hovořilo u modelů iPhone 12 v loňském roce, ale neuskutečnil se.

iPhone 13

Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo a několik dalších zdrojů dříve tvrdili, že několik komponent Face ID bude sloučeno do modelů iPhone 13, což povede k menšímu notchi, ale nezmiňovali přemístění sluchátka.

Od iPhonu X se výřez neměnil

Design výřezu se od svého debutu na iPhonu X v roce 2017 nezměnil. Po letošním zmenšení Kuo uvedl, že Apple plánuje přejít na design displeje s průstřelem u některých modelů iPhonu v roce 2022. Podobně jako nyní třeba Samsung Galaxy S21. U dalších následovníků má pak už být displej roztažený přes celou přední stranu a čtečka otisků prstů Touch ID integrovaná pod displejem. Takového telefonu bychom se mohli dočkat už v roce 2023.

Kromě toho se očekává, že modely iPhone 13 budou mít prakticky identický design jako modely iPhone 12, přičemž mezi klíčové nové funkce patří 120Hz displej u modelů Pro. Dále pak větší baterie, rychlejší čip A15 a vylepšení fotoaparátu. Očekává se, že Apple představí řadu iPhone 13 v září, což znamená návrat k obvyklému časovému rámci spuštění.

Zdroj: Macrumors