iPhone 13 maketa ukazuje také nové uspořádání objektivů v zadní části

iPhone 13 maketa potvrzuje dřívější úniky a informace. Zadní část je obdařena novým uspořádáním objektivů a jednotlivé fotoaparáty jsou mohutnější.

Online byly sdíleny další fiktivní modely chystaného iPhonu 13, tentokrát leakerem DuanRui, což naznačuje nové diagonální rozložení duálních kamer na standardní velikosti iPhone 13‌ a mírně menší výřez na přední straně řady ‌iPhone 13‌.

iPhone 13 maketa potvrzuje předchozí zprávy

Modely odrážejí předchozí makety a schémata, která naznačila nové uspořádání fotoaparátu přicházející do ‌iPhone 13‌ a ‌iPhone 13‌ mini, stejně jako silnější celkový design a větší náraz kamery na ‌iPhone 13‌ Pro.

V letošním roce se očekává, že Apple provede v iPhonu 13 několik významných vylepšení fotoaparátu. Nové modely „Pro“ budou pravděpodobně vybaveny upgradovaným ultraširokoúhlým objektivem fotoaparátu s lepší clonou f/1,8, a s šestičlenným objektivem a automatickým zaostřováním, přičemž některé fámy naznačují, že by se tento upgrade mohl objevit u všech čtyř modelů iPhone 13.

Očekává se, že stabilizace posunu senzoru bude rozšířena napříč celou řadou iPhonů a že bude zavedeno vylepšení výkonu při slabém osvětlení a stabilizace snížením chvění fotoaparátu. Jedna pověst tvrdí, že nové modely iPhone budou také schopny pořizovat videa v režimu Portrét.

S iPhonem do vesmíru a ještě dál

Kromě toho existují také tvrzení, že modely ‌iPhone 13‌ budou mít schopnosti astrofotografického fotoaparátu pro zachycení oblohy. To může zahrnovat speciální režim, který se aktivuje, když je ‌iPhone‌ namířen na oblohu, což zařízení umožňuje detekovat měsíc, hvězdy a další artefakty a upravit expozici.

Pokud jsou spekulace přesné, všechna tato vylepšení budou pravděpodobně vyžadovat o něco více místa pro fotoaparáty, i když jednotlivé čočky mohou podle jednoho zdroje méně vyčnívat z těla zařízení.

Produktová řada ‌iPhone 13 společnosti Apple bude představena na podzim roku 2021, přičemž cílem společnosti je návrat k tradičnímu časovému rámci pro spuštění v září po loňském pozdějším uvedení iPhonu 12 na trh.

Zdroj: Macrumors.com