iPhone 13 výřez bude menší. Porovnejte si ho s aktuálním iPhonem 12

iPhone 13 výřez se ukazuje na uniklých obrázcích a jedno je jasné. Má být menší. Reproduktor se totiž posune nahoru a zbývající senzory nezaberou tolik místa.

Leaker známý jako „DuanRui“ sdílel více obrázků, které by nám mohly poskytnout náš dosud nejlepší pohled na přepracovaný výřez iPhone 13. Nejnovější snímky obsahují srovnání se stávajícím iPhone 12 notchem.

iPhone 13 výřez změní velikost

DuanRui zveřejnil na Twitteru tři obrázky, které zjevně pocházejí z Weibo, ačkoli podrobnosti zdroje zůstávají nejasné. Všechny obsahují něco, co se jeví jako vrstvy nebo chrániče obrazovky podobné těm, které jsou uvedeny na předchozích obrázcích. Zde můžete vidět výrazné zmenšení šířky výřezu ve srovnání s iPhonem 12.

Zmenšenou šířku umožňuje sluchátko s reproduktorem integrované do horního rámečku nad kamerou TrueDepth a komponenty Face ID, což je naznačeno mezerou uprostřed. Podle zprávy z japonského webu Mac Otakara se pole kamer TrueDepth fotoaparátu ‌iPhone 13‌ zužuje, protože přijímač v horní části displeje se bude pohybovat k okraji pouzdra.

DigiTimes v únoru tvrdil, že ‌iPhone 13‌ bude vybaven přepracovaným systémem Face ID, který umožní menší notch v horní části obrazovky. Spolehlivý analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo také uvedl, že ‌iPhone 13‌ bude mít menší výřez, i když nezmiňoval přemístění sluchátka.

Přesné rozměry dokládají rozdíl

Dříve uniklá 3D tištěná maketa naznačuje, že ve srovnání s iPhonem 12 Pro bude iPhone 13 Pro obsahovat zářez, který je 5,35 mm na výšku, na rozdíl od 5,30 mm a 26,80 mm na šířku, oproti 34,83 ​​mm.

Výřez pro iPhone se od svého debutu na iPhone X v roce 2017 nezměnil a Apple by mohl využít redesignu a zahrnout více podrobností na obrazovce po obou stranách notche, kde jsou aktuálně umístěny mobilní informace a ikona baterie.

Další fámy o ‌‌iPhonu 13‌‌ naznačují, že zařízení bude obsahovat 120Hz displej „ProMotion“, rychlejší čip A15, větší baterii a další. Očekává se, že nové vlajkové lodě Apple přijdou na podzim.

Zdroj: Macrumors.com