iPhone 13 always-on displej přispěje k neustále zapnuté obrazovce

iPhone 13 always-on funkci přinese po vzoru Apple Watch. Také tyto hodinky zvládnou mít neustále zapnutý displej a zobrazovat tak důležité informace.

Po úspěšném uvedení iPhonu 12 v loňském roce si Apple klade za cíl udělat další velký krok s iPhony 13. Předpokládá se integrování větší baterie, menší výřez v horní části displeje, vyšší výkon a pokročilejší obrazovky. Ty budou moct využívat také always-on funkci.

iPhone 13 always-on zpomalí frekvenci displeje

Novinář serveru Bloomberg, Mark Gurman, v nejnovější publikaci svého týdeníku Power On nastiňuje, co mohou zákazníci od letošního iPhonu očekávat. Podle Gurmana budou nové iPhony vybaveny většími bateriemi, které lze použít k napájení displejů s obnovovací frekvencí 120 Hz a případně vždy zapnutým režimem inspirovaným Apple Watch.

U nejnovějších modelů Apple Watch může displej zůstat zapnutý s nižším jasem a proměnlivou obnovovací frekvencí. To umožňuje nositelům vždy vidět jejich ciferník. Gurman říká, že Apple může přinést podobnou funkcionalitu do iPhonů 2021, což zákazníkům umožní na svém displeji kdykoli vidět informace, jako je čas, datum a jejich oznámení.

LTPO to zvládne

To by bylo možné díky displejům LTPO, které dokážou efektivně udržovat displej stále zapnutý při nižším jasu, aniž by to mělo významný dopad na životnost baterie.

Displeje OLED LTPO, u nichž se očekává, že budou součástí špičkových modelů iPhone 13, by také umožnily zahrnutí obnovovací frekvence 120 Hz. O Applu se dlouho říkalo, že přinese do svého iPhonu 120Hz technologii ProMotion. Už to vypadalo, že iPhone 12 funkci dostane, ale nestalo se tak. Nyní už je téměř jistotou, že iPhone 13 tuto novinku obdrží.

Kromě vyššího výkonu, pokročilejších displejů a vylepšených funkcí fotoaparátu odhalují fiktivní modely nadcházející řady iPhone 13 jen velmi málo změn designu pro nové iPhony. Apple loni znovu zavedl plochý design u iPhonů 12 a iPhone 13 na něm bude stavět. Nové iPhony však budou o něco silnější a těžší, aby pojaly pokročilejší displeje a větší baterie.

Zdroj: Macrumors