iPhone 120Hz displej nejspíš nenabídne a přijde až později

iPhone 120Hz nedostane a bude se prodávat s 60Hz panelem. Je ale možné, že spuštění verze s 120Hz obnovovací frekvencí displeje přijde až později.

Podle analytika Rosse Younga a leakera Jona Prossera může Apple zpozdit spuštění iPhonu 12 Pro kvůli problémům v dodavatelském řetězci se 120Hz displejem nebo zcela zrušit tuto funkci.

iPhone 120Hz panel obdrží zřejmě až příští rok

Young vysvětlil prostřednictvím Tweetu, že Apple čelí problémům v dodavatelském řetězci se získáním integrovaných obvodů ovladače displeje. 120Hz panel pro ‌iPhone 12 Pro‌ je zkrátka obtížné poskládat. Apple by proto musel odložit spuštění ‌iPhonu 12 Pro‌, aby počkal na správné integrované ovladače, nebo odeslat ‌iPhone 12 Pro‌ bez 120Hz displeje. Aby se tomuto zpoždění vyhnulo, Young očekává, že se Apple‌ rozhodne pro standardní 60Hz displeje.

Young spekuluje, že problémy s displejem v pozdní fázi, kterým čelí iPhone 12 Pro‌, lze vysvětlit tím, že 120Hz není součástí původních plánů zařízení. Navrhuje však možnost, aby společnost Apple odložila datum spuštění ‌iPhone 12 Pro‌, dokud nebude 120Hz displej připraven k odeslání. Není jasné, jak dlouhé může být takové zpoždění. V červenci společnost Apple potvrdila, že očekává vydání letošních iPhonů později než obvykle.

V zákulisí prý Apple stále testuje 120Hz panel, ProMotion funkci, pro iPhone 12 Pro‌. Konkrétně, alespoň v tomto případě,se jedná o největší iPhone 12 Pro Max. Nový 120Hz displej prý funguje dobře, s ručním přepínáním nastavení i automatickou funkcí. Technologie ProMotion na ‌iPadu Pro‌ je schopna dynamicky přizpůsobit zobrazení pohybu obsahu, což má za následek plynulejší posouvání, plynulejší pohyb a lepší odezvu. Rychlost snímků se mění podle obsahu na obrazovce, čímž se šetří životnost baterie.

Do hry vstupuje ještě LTPO

Zprávy o potenciálním 120Hz displeji byly extrémně smíšené, přičemž někteří uživatelé naznačují, že tato funkce má být k dispozici u iPhonu 12 Pro. Analytik Prosser již dříve mluvil o pravděpodobnosti, že modely iPhone 12 Pro‌ budou mít rychlejší displeje s technologií ProMotion.

V červenci Young uvedl, že žádný z jeho kontaktů nebyl schopen potvrdit zvěsti, že modely ‌iPhone 12‌ Pro budou vybaveny 120Hz displeji, přičemž jeho zdroje místo toho naznačují, že v dalším iPhonu v příštím roce bude technologie 120 Hz. Young místo toho navrhl, aby Apple implementoval ProMotion v roce 2021 spolu s přijetím LTPO displejů s nízkým výkonem, které umožní variabilní obnovovací frekvenci, která šetří životnost baterie.

Je neobvyklé, že Apple čelí nejistotě ohledně hlavních funkcí v tak pozdní fázi, uvedení na trh se očekává příští měsíc. Vzhledem k tomu, že 120Hz displej není nedílnou konstrukční funkcí iPhonu 12 Pro‌, je pravděpodobné, že bude snazší zrušit plány na zahrnutí této funkce.

Nejistota ohledně obnovovací frekvence displeje iPhonu 12 Pro‌ znamená, že je nesmírně obtížné říci, jak se věci mohou vyvinout, ale tyto zprávy vážně pochybují o pravděpodobnosti, že‌ letos přijde u Applu na trh 120Hz displej.

Zdroj: Macrumors.com