Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

iPhone 12 modrá barva zase posune dál, má jít o jednu z variant

iPhone 12 modrá ztmaví a bude se jednat o jednu z barevných variant. V řadě iPhone 12 má dostat modrý odstín více verzí telefonu. Poprvé bude modrá i v Pro řadě.

 

Server DigiTimes tvrdí, že tmavě modrá barva iPhonu bude k dispozici poprvé na vrcholném iPhonu 12. Už kdysi byl modrý odstín použit u levnějších modelů, teď ale bude k dispozici i na těch nejdražších verzích.

iPhone 12 modrá jako moře

Kromě přidání nové barvy v podobě tmavomodrého modelu do rodiny ‌iPhone‌ přináší Apple také řadu upgradů, včetně kamerových modulů, displejů a komunikačních modulů. Autor a vývojář Max Weinbach v lednu tvrdil, že alespoň jeden z modelů ‌iPhone 12‌ bude mít nový tmavě modrý povrch. Weinbach věří, že Navy Blue by mohla nahradit povrch Midnight Green, který Apple loni debutoval pro modely iPhone 11 Pro. Weinbach už v minulosti přesně odhalil novou barvu Apple telefonů.

Další pověst naznačují, že modely iPhone 12‌ by mohly být mimo jiné v barvě světle modré, fialové a světle oranžové. Podle průzkumu DigiTimes dosáhne novinka prodejnosti 63-68 milionů kusů ve druhé polovině letošního roku.

Pokud je odhad přesný, představovalo by to snížení o více než 5 milionů jednotek ve srovnání s počtem prodejů, které společnost Apple měla o rok dříve u řady ‌iPhone 11‌. Analýza počítá především s opožděnou výrobou a pozdějším představením telefonů.

iPhone 12 bude později

Apple minulý měsíc potvrdil, že uvedení na trh iPhonu 12 se letos odloží kvůli pokračující globální zdravotní krizi a omezení cestování. Apple v loňském roce začal prodávat iPhony koncem září, letos však bude nabídka jeho nových produktů k dispozici o několik týdnů později, což naznačuje vydání někdy v říjnu.

Několik spekulací uvedlo, že nový ‌‌iPhone‌‌ nebude spuštěn včas kvůli zpoždění vývoje a výroby. Navíc se čeká, že další prodlevy nastanou u dodávek Broadcomu a Qualcommu, společností, které Applu vyrábí některé komponenty.

Očekává se, že Apple letos nabídne čtyři iPhony ve třech různých velikostech: 5,4palcový ‌‌iPhone‌‌, 6,7palcový ‌‌iPhone‌‌ a dva 6,1palcové iPhony. Jeden 6,1palcový model a 6,7palcová verze budou iPhony vyšší třídy, zatímco další 6,1palcový ‌‌iPhone a 5,4palcový ‌‌iPhone mají být modely nižší třídy a nástupci ‌‌iPhonu 11‌‌.

Zpráva jinak znovu opakuje pověsti o špičkovém 6,7palcovém modelu. Má dostat 3D kamery podobné skeneru LiDAR, který je vidět v iPadu Pro 2020, a zadní kamery s optickou stabilizací obrazu s posunem senzoru. Technologie posunu senzoru umožňuje použít optickou stabilizaci obrazu spíše na senzor fotoaparátu než na jednotlivé objektivy.

Zdroj: Macrumors.com