Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

iPhone 12 mini vs. SE je souboj malých vah s nejasným výsledkem

iPhone 12 mini vs. SE bude dilema každého, kdo chce telefon od Applu s malými rozměry a nechce za něj zaplatit horentní sumu. Který z malých telefonů vám lépe padne?

Apple vydává další malý telefon s označením iPhone 12 mini a zřejmě tím dostal do rozpaků nejednoho uživatele. Dosud nejmenší model iPhone SE 2. generace tak dostává konkurenci ve vlastní stáji. Je to ale opravdu přímá konkurence? Který z iPhonů vybrat, když nechci utrácet mnoho peněz?

iPhone 12 mini vs. SE nemá vítěze

Předně je nutné dodat, že oba telefony zastupují trochu jiné segmenty a nelze je stavět do roviny přímých konkurentů. Už jen cena základních modelů dává jasně najevo, že v případě iPhonu SE se bude jednat o hůře vybavený telefon. 13 000 Kč je o hodně méně než 22 000 Kč. Skoro dvakrát tolik tedy musíte vynaložit za nejmenší z iPhonů 12.

Někdo nepoužívá telefon stále a bere ho jen jako doplněk k dalším zařízením. Obvykle v pracovním nasazení využíváme počítač tablet i telefon dohromady. Nemálo pak mohou nahradit různé činnosti i chytré hodinky. Proto je jasné, že pracující zástupce uživatelů, který využívá předností Apple ekosystému, bude hledat hlavně doplňkové zařízení. A v tom případě se právě dostane na toto rozhodování.

Apple má poměrně jasno, komu obě zařízení doporučit. iPhone SE 2020 je telefon, který dobře padne dospívajícím. Není tak drahý, mohou si ho dovolit koupit za peníze z brigády a když se rozbije, nebo se ztratí, nezamrzí to tolik. Naopak iPhone 12 mini cílí na dospělejší uživatele, kteří ho budou používat méně, ale potřebují reprezentativní telefon, na který se mohou spolehnout. Nemalou úlohu při výběru bude hrát i velikost rukou a způsob používání.

Který vybrat?

iPhone je iPhone, a tak to bere většina uživatelů. Je tak poměrně jedno, zda máte iPhone SE nebo novější iPhone 12. Máte prostě iPhone. Mezi žáky ve škole budete za hvězdu tak jako tak. Pokud ale chcete, aby vám telefon déle vydržel a nesl už modernější design, aby lépe reprezentoval, je pro vás lepší volbou iPhone 12 mini.