iPad Air 4 v sobě ukrývá 4GB operační paměť, prozradil ho benchmark

iPad Air 4 je nejnovějším Apple tabletem. Kalifornská společnost je známá tím, že odkrývá velmi málo z technických parametrů svých produktů. Teď už víme o něco víc.

Benchmarky, které unikly o víkendu, nám poskytly určitý pohled na výkon čipu A14 Bionic v iPadu Air, který se brzy objeví, a také odhalil další skutečnost - nejnovější tablet Applu má 4GB RAM.

iPad Air 4 nabídne velký skok

To je 1 GB navíc oproti iPadu Air předchozí generace, který měl procesor A12 Bionic, ale méně RAM, než je k dispozici u modelů iPad Pro. Všechny modely iPad Pro‌ 2020 společnosti Apple mají 6 GB RAM.

Díky skoku v paměti RAM a působivému výkonu čipu A14 je nový ‌iPad Air‌ o něco rychlejší než model předchozí generace a navíc má design celého displeje s tlačítkem Touch ID na boku, což je u Apple první.

Uniklý výsledek Geekbench iPadu Air 4 obsahoval jednojádrové skóre 1583 a vícejádrové skóre 4198, což je výrazné zlepšení oproti jednojádrovému skóre 1112 a vícejádrovému skóre 2832, které získala třetí generace ‌iPad Air‌ s A12 Bionic.

Apple Silicon s A14

Výsledky benchmarku zejména naznačují, že u dalších zařízení vybavených čipem A14, jako je řada Apple iPhone 12, se také dočkáme pozoruhodných vylepšení rychlosti. A14 je krokem z hlediska výkonu a efektivity, protože je to první čip společnosti Apple postavený na menším procesu 5 nanometrů. Snížené velikosti tranzistorů mají za následek více výkonné čipy, které spotřebovávají méně energie, což přináší zvýšení životnosti baterie a rychlosti. Očekává se, že čipy řady A s 5 nanometry budou použity i v nadcházejících počítačích Mac s Apple Silicon, i když Macy mohou používat upgradovanou variantu A14X, která je ještě rychlejší.

Apple plánuje vydat nový ‌iPad Air‌ s čipem A14 někdy v říjnu, ačkoli nebylo oznámeno žádné datum spuštění. Je rozumné očekávat, že nový ‌iPad Air 4‌ přijde po debutu nových modelů ‌iPhone 12‌, protože tablet obsahuje novou technologii (čip A14), kterou Apple možná nebude chtít důkladně zkontrolovat před debutem své vlajkové řady iPhone, navzdory úniku benchmarků.

Zdroj: Macrumors.com