Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

iPhone 12 design bude mít menší výřez v obrazovce a boky podobné iPhonu 4

iPhone 12 design je diskutovaným tématem ve všech Apple magazínech. Jak bude vypadat novinka, která přijde na podzim letošního roku? A jde předpokládat výrazná změna?

iPhony v roce 2020 budou podobné iPhonu 4. Analytik Ming-Chi Kuo říká, že nové iPhony budou používat složitější segmentační design s novými postupy výroby. Vzhled starého iPhonu 4 je všeobecně vnímán jako nejpovedenější vůbec v celé historii Apple telefonů.

iPhone 12 design změní

Celkový design však bude připomínat iPhone 4 s hranatým rámem z nerezové oceli mezi dvěma kousky skla. Nový iPhone bude obsahovat rám z nerezové oceli, který nahradí stávající zaoblený rám z nerezové oceli, a bude i nadále používat přední a zadní sklo pro tělo zařízení.

Drážkování kovu v rámu snižuje negativní dopad kovového stínění na účinnost vysokofrekvenčního přenosu vnitřní antény. Kuo věří, že Apple použije safír nebo tvrzené sklo k ochraně drážek v rámu. Mírně širší anténní linky jsou podle jedné pověsti možností, i když to ještě nemusí znamenat jistotu.

Podle serveru Bloomberg budou mít alespoň dva špičkové iPhony, které Apple plánuje nabídnout v roce 2020, nový design s plochými hranami z nerezové oceli místo zakřivených hran, což připomíná design iPadu Pro. Také přední část bude lehce přepracována a zmenšena plocha výřezu. Notch má být menší a méně nápadný.

Podle japonské stránky Mac Otakara bude mít 6,7palcový iPhone tloušťku 7,4 mm, což by bylo o něco tenčí než 8,1 mm silný iPhone 11 Pro Max. Očekává se také, že bude o něco vyšší než 11 Pro Max. Výška 5,4palcového iPhonu bude někde mezi výškou iPhone SE a iPhone 8.

Barevné varianty mají být rozšířené o Navy Blue. Sytě modrá by mohla doplnit současnou stříbrnou, vesmírně šedou, zlatou a půlnočně zelenou. V případě levnějších iPhonů 12 se očekává ještě větší výběr barev.

Zdroj: Macrumors