iPad Pro 5G má přijít už na podzim letošního roku a to s procesory Apple A14

iPad Pro 5G se má ukázat už na podzim. První Apple tablety s tímto super rychlým připojením přijdou i s výkonnějšími procesory A14 a trojitým fotoaparátem a senzorem ToF.

Společnost Apple plánuje vydat své první modely iPhone a iPad Pro s 5G konektivitou ve druhé polovině roku 2020. Zpráva tvrdí, že zařízení budou vybavena čipy A14 na bázi 5nm technologie - pravděpodobně A14X pro iPad Pro - a budou podporovat kombinaci mmWave a sub-6GHz. Očekává se, že Qualcomm dodá pro telefony iPhone modem Snapdragon X55, ale zpráva neuvádí, který modem budou iPady používat.

iPad Pro 5G výrazně zrychlí přenos dat

mmWave nebo milimetrová vlna je sada 5G kmitočtů, které slibují ultrarychlé rychlosti na krátké vzdálenosti, což je nejvhodnější pro husté městské oblasti. Pro srovnání, sub-6GHz 5G je obecně pomalejší než mmWave, ale signály cestují dále, lépe slouží příměstským a venkovským oblastem.

Server DigiTimes věří, že jak modely iPhone, tak iPad Pro budou pravděpodobně oznámeny v září. Apple obvykle vydává oznámení iPadu v říjnu, ale svou událost pro iPhone využil v září k tomu, aby učinil několik oznámení pro iPad dříve, včetně původního iPadu Pro v roce 2015 a 10,2palcového iPadu v roce 2019.

 

Společnost Win Semi bude údajně jediným výrobcem komponent VCSEL pro fotografické aplikace ToF (senzor měřící dobu letu paprsku) pro rozšířenou realitu a hloubku ostrosti. Očekává se, že kamerové moduly ToF budou začleněny do 5G iPhonů a iPady budou uvolněny ve druhé polovině roku 2020, uvedly zdroje.

iPad Pro přijde už v březnu

Zvěsti naznačují, že společnost Apple plánuje v březnu aktualizovat svou sestavu iPadů Pro, přičemž se očekává, že klíčové nové funkce budou zahrnovat zadní zadní kamerový systém s trojitým objektivem a 3D snímání pro rozšířenou realitu. To by mělo smysl z hlediska načasování, protože iPad Pro byl od roku 2015 aktualizován zhruba v 18měsíčním cyklu, a to bude 18 měsíců od poslední aktualizace iPadu Pro v říjnu 2018.

To by připravilo cestu pro první modely 5G iPadů Pro s čipem A14X, které se mají spustit na podzim, přičemž další hardwarové změny budou pravděpodobně nulové.

Zdroj: Macrumors