Koronavirus iPhone 12 neodsune. Výroba se sice zpozdila, ale spuštění proběhne v září

Koronavirus iPhone 12 neodsoudí k pozdějšímu uvedení. Sice se vinou karantény pracovníků výroby odsunuly plány, ale vše by se mělo dohnat a nový Apple telefon bude v září připravený.

V několika zprávách server Digitimes uvádí informace od dodavatelského řetězce, že dopady koronaviru způsobí narušení standardního výrobního plánu nového iPhonu, ale je nepravděpodobné, že Apple bude muset uvedení novinky odsunout. Očekává se tak obvyklý zářijový termín.

Koronavirus iPhone 12 nezlomí

Poptávka po novém čipu A14 je velmi vysoká, přičemž objednávky jsou o více než 50% vyšší než ve stejném období pro čipy A13. Digitimes poznamenává, že je to důsledek agresivních kroků společnosti Apple, aby mohla na svých telefonech uvést podporu 5G sítí.

Část zprávy Digitimes uvádí, že Apple přestal posílat klíčové inženýry do Číny, což znamená, že pokrok v testování prototypů iPhonu 12 se zastavil. Společnost připravuje hardware tím, že projde fázemi: technické ověřování, poté návrhové ověření a poté ověření výroby. Typický pak vstupuje iPhone do sériové výroby koncem června / července.

Server spekuluje, že zadržení dodavatelského řetězce v důsledku preventivních opatření proti koronavirům povede k hromadné produkci, která bude tlačena zpět. Nebude to však tak špatné, že Apple nebude moci v září oznámit telefony iPhone 12. Může existovat omezená nabídka, nebo by americká společnost mohla posunout dostupnost některých modelů zpět o měsíc nebo tak, jako tomu bylo v minulosti.

5G jako hlavní novinka

Nárůst objednávek na čip A14 o 50 % je ve srovnání s čipem A13 vysoký. Zprávy však naznačují, že společnost Apple plánuje v letošním roce uvést na trh více nových modelů iPhone, než tomu bylo doposud, a schopnost 5G bude v celé sestavě všudypřítomná.

Na základě zprávy analytika Ming-Chi Kua z konce roku 2019 bude Apple na podzim debutovat čtyřmi modely iPhonu. K dispozici bude 5,4palcový OLED iPhone, 6,1palcový OLED iPhone se dvěma zadními kamerami, další 6,1palcový OLED iPhone s trojitými zadními kamerami a novým 3D snímačem a 6,7palcový OLED iPhone s trojitým kamerovým systémem a 3D senzorem ToF (iPhone 12 Max?).

Očekává se, že Apple bude podporovat oba vedoucí standardy 5G; mmWave a sub-6GHz. Dosáhne toho začleněním modemového čipu Qualcomm do zařízení iPhone 12 (poté, co společnosti vyřešily své právní spory v dubnu 2019). Apple pracuje na návrhu vlastního interního modemu, který by mu umožnil odstranit závislost na čipech od Qualcommu, ale neočekává se, že bude tato komponenta dokončena ještě několik let.

Zdroj: 9to5mac