iPad Pro 2021 už vykukuje. Podívejte se na uniklé nákresy novinky

iPad Pro 2021 se pomalu začíná ukazovat. První uniklé CAD nákresy naznačují, jaké designové změny nastanou. Velikost zařízení má zůstat stejná.

Blogy Tech 91mobile a MySmartPrice v úterý zveřejnily řadu uniklých továrních CAD nákresů nadcházejícího iPadu Pro. Jedná se konkrétně o 11palcový model a už 5. generaci tohoto zařízení.

iPad Pro 2021 ve dvou velikostech

Zvěsti naznačují, že Apple plánuje oznámit dva nové modely iPadu Pro‌ v 11palcové i 12,9palcové verzi. Dnešní nákresy nabízejí snad nejjasnější indicii, že iPad Pro příští generace nebude obsahovat významné změny.

Podle MySmartPrice bude 11palcový ‌iPad Pro‌ páté generace stejné tloušťky, ale Apple trochu srazí délku i šířku. Zařízení může také vykazovat změny v systému vnitřních reproduktorů, a to potenciálním snížením počtu mřížek reproduktorů a jejich přemístěním. Předchozí fámy o modelech ‌iPad Pro‌ nové generace nenaznačují žádné změny velikosti displeje ani těla, ale očekává se, že výkon čipu bude výrazně vylepšen.

Fotoaparát s drobnou změnou

Podle jedné spekulace se říká, že zadní kamery v nových modelech iPad Pro‌ méně vyčnívají. Rozmístění fotoaparátů má zůstat stejné, ale výčnělek jednotlivých objektivů se zmenší.

Existuje také návrh, že Apple vydá standardní 11palcové a 12,9palcové aktualizace ‌iPadu Pro‌ a zároveň vytvoří samostatný špičkový model. Ten má být obdařen 12,9palcovým displejem s technologií Mini-LED. Rozdílem bude jeho o 0,5 mm větší tloušťka, protože je kladen větší důraz na použitou technologii.

DigiTimes také věří, že Apple pracuje na 5G iPadu s podporou mmWave. Jednalo by se o špičkový ‌iPad Pro‌, a podpora 5G by mohla být vydána společně s novým Mini-LED displejem.

Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo říká, že uvedení Mini-LED iPadu Pro‌ se očekává v první polovině letošního roku, zatímco DigiTimes věří, že mini-LED iPad Pro‌ bude vypuštěn počátkem roku 2021, stejně jako korejské ETNews.

Zdroj: Macrumors