iPad 7. generace má 3GB operační paměť a baterii jako předchůdce

iPad 7. generace je posledním modelem levného tabletu, který Apple nabízí. V útrobách zařízení je 3GB RAM a baterie se nezvětšila.

iPad s 10,2palcovým displejem obsahuje 3 GB operační paměti. A přesto, že je větší než jeho menší 9,7palcový iPad jako předchůdce, Apple do něj vložil stejně velkou baterii s kapacitou 32,9 Wh. Výdrž zařízení je podle uvedených parametrů totožná.

10,2palcový iPad, který byl uveden do provozu 10. září a je nyní dodáván do obchodů, se může pochlubit větším displejem a procesorem A10 Fusion s podporou Apple Pencil. Obvyklé rozebrání techniky serveru iFixit však naznačuje, že konstrukce zařízení nemá oproti dřívějším variantám žádné zásadní změny.

iPad 7. generace bez překvapení

Otevření iPadu nenabízí žádná větší překvapení. Lepidlo drží na místě displej a sklo se čistě odděluje od zbytku obrazovky. To znamená, že oprava bude levnější než u laminovaných panelů. Panel digitizéru některé kabely konsoliduje, takže je snazší vyjmutí a menší pravděpodobnost poškození vnitřních částí zařízení.

Baterie je označena A1484 a stejně jako poslední dvě předchozí verze, tedy iPad 6. generace a iPad 5. generace využívá stejné kapacity. I když je tablet fyzicky větší, baterie iPadu nebyla dostatečně dimenzována, aby mohla využít volného místa.

Nový Smart Connector pro připojení klávesnice k iPadu je přilepen pevně na šasi, ačkoli kvůli jeho funkčnosti a nedostatku pohyblivých částí je výměna považována za nepravděpodobnou.

IPadu sedmé generace bylo uděleno skóre opravitelnosti 2 z možných 10. Přestože je chválen za použití nelaminovaného a samostatně vyměnitelného krycího skla a LCD, použití portu Lightning připájeného k základní deska a velké použití silného lepidla skóre snižuje.

Zdroj: Appleinsider.com