Bluetooth sluchátka Apple umí, jsou ale i zajímavé alternativy

Bluetooth sluchátka Apple prodává opravdu parádní. AirPods a všechny verze Beats jsou skvělá. Co ale když chceme ušetřit?

Nová AirPods se prodávají za nemalý peníz a pokud chcete variantu s bezdrátovým nabíjením, zaplatíte za ně skoro 6 000 Kč. To je opravdu hodně. Ale nevěšte hlavu, podobnou službu odvedou podobná sluchátka jiných značek. Ano, nebudou asi hrát tak skvěle a možná se déle budou k iPhonu připojovat, ale s několikanásobně nižší cenou už se jedná o velmi zajímavou alternativu.

Bluetooth sluchátka Apple nejsou jediná

Každý, kdo si někdy vyzkoušel AirPods, nebo podobná sluchátka, tvrdí, že jsou opravdu návyková a velmi rychle je budete mít rádi. Výborně poslouží jako handsfree sluchátko a pro poslech mluveného slova. Podcasty nebo audioknihy se s nimi poslouchají jedna radost. U hudby už je to spíše otázkou vkusu a náročnosti posluchače. Jde to, ale na delší dobu to asi není. Další nevýhodou může být jejich otevřená konstrukce, takže když jdete po ulici nebo jedete například v MHD, moc toho neuslyšíte.

Pokud by měla být argumentem hlavně cena, hodně uživatelů si investici do AirPods rozmyslí. Sluchátka I16 TWS jsou o mnoho levnější, vypadají jako AirPods a z velké části tak i fungují. Cena do 1 000 Kč je pak opravdu lákavá.

Velká sluchátka Beats a konkurence

Beats je výrobce, kterého Apple před lety koupil a tak už spadá pod něj. Prodává různá sluchátka v různých velikostech a pro různé činnosti. Jsou mezi nimi špunty, pecky i bezdrátová náhlavní sluchátka. I zde ale existují alternativy za výrazně nižší peníze. U Beats se dostanete i na cenu atakující 10 000 Kč. Hrají skvěle a výborně vypadají, ale opět při rozhodování, zda utratit 500 Kč nebo 20x více se nejeden uživatel zarazí.

Rozhodnutí je jen na vás a určitě je dobré si sluchátka před koupí vyzkoušet. Když to nejde, dejte na recenze a názory majitelů.