watchOS 6 aktualizace přináší spoustu nových funkcí, koukněte na přehled

watchOS 6 aktualizace je dalším významným krokem v oblasti nositelné elektroniky. Podívejte se, co budou umět vaše Apple Watch.

 

Po aktualizaci vašeho iPhonu na iOS 13 vyhledejte update watchOS 6 v aplikaci Watch na iPhonu. Hodinky musí být připojené k nabíječce a být nabité alespoň na 50 %.

watchOS 6 aktualizace s řadou funkcí

Spousta nových ciferníků - Ciferníky Meridian, Modular Compact, Solar Dial, Kalifornie a Gradient pracují s Apple Watch Series 4 a novějšími. Edice Nike od Apple Watch Series 4 obsahuje také pár nových ciferníků a od 1. série Apple Watch si můžete užít novou verzi numerických ciferníků.

Nové vestavěné aplikace - Konečně jsme se dočkali App Store přímo v hodinkách. Od teď lze aplikace stahovat a hledat bez nutnosti použití iPhonu. Novinkou je i aplikace Kalkulačka, Diktafon pro hlasové poznámky a Audioknihy. Nově lze i odstranit většinu základních aplikací.

Nové aplikace pro zdraví - watchOS 6 představuje dvě nové aplikace pro zdraví: Sledování cyklů pro monitoring menstruačních cyklů a aplikaci Hluk. Ta detekuje úroveň hlasitosti zvuku kolem vás v decibelech a doporučí, zda je vhodné v tomto prostředí setrvávat, případně, jak dlouho.

Nové funkce Siri - Siri na Apple Watch nyní může zobrazovat webové výsledky vyhledávacích dotazů pomocí hlasu (což je užitečná funkce mimo iPhone). Siri nyní také může najít rodinu a přátele pomocí aktualizované aplikace Najít (nahrazuje Najít přátele).

Rozhlasové vysílání - Přímo v Apple Watch půjdou poslouchat internetová rádia jako iHeartRadio, Radio.com nebo TuneIn.

Trendy aktivity - Jestli sledujete své zdraví a kondici pomocí Apple Watch a aplikaci Aktivita, podívejte se, jak fungují Trendy:

Na první pohled karta zobrazuje, zda jsou trendy u klíčových metrik, jako jsou aktivní kalorie, minuty cvičení, chůze, tempo a další, trendem nahoru nebo dolů. Pokud v posledních 90 dnech aktivity vykazuje klesající trend v porovnání s posledním rokem, nabízí aplikace Aktivity koučování, které uživateli pomůže se vrátit do formy.

Na jaké hodinky dostanu watchOS 6?

watchOS 6 aktualizace je k dispozici pro Apple Watch Series 1 a novější. Nejstarší první verze už tedy zůstává stranou. Systém je dostupný od půlky září a pro Apple Watch Series 1 a Apple Watch Series 2 přijde update do konce tohoto roku.

 

Zdroj: 9to5mac.com