iMac Pro končí. Apple konec potvrdil a už nejde ani objednat

iMac Pro končí a také byl odstraněn z oficiálních stránek Applu. Od roku 2017 nebyl aktualizován a vypadá to, že nástupce už mít nikdy nebude.

Od dnešního odpoledne je iMac Pro oficiálně ukončen a zařízení již není možné zakoupit v online obchodě Applu. Dokonce byla odstraněna i úvodní stránka k produktu s popisem funkcí. To se týká všech zemí, nikde tedy nebude výkonný počítač prodáván.

iMac Pro končí po více než 3 letech

Apple také změnil možnosti srovnání Maců. Na stránkách máte možnost porovnání jednotlivých modelů mezi sebou. Ve filtru pak vybíráte konkrétní modely. Nyní se v něm ukazuje pouze iMac Pro bez uvedení roku. Dříve jej Apple uváděl jako iMac Pro 2017. Je tedy jasné, že v budoucnu se další iMac pro nechystá. 

iMac Pro

Kalifornská firma nejprve oznámila plány na ukončení iMacu Pro počátkem března. Poté uvedla, že stroj bude stále dostupný, ale jen do vyprodání zásob. Teď už je zřejmé, že poslední kusy jsou rozprodané a ani na skladě je Apple nedrží.

Jaký iMac teď vybrat?

Ačkoli byl výkonný Mac po svém ukončení odstraněn z nabídky na webových stránkách, existuje pro něj stále spousta doplňků pro Mac. Jsou ale často shodné s těmi, které je možné koupit k ostatním Macům nebo přímo k řadě iMac.

Apple doporučuje uživatelům, kteří hledají špičkový Mac, zvolit 27palcový iMac‌. Ten byl naposledy aktualizován v srpnu 2020. Současný 27palcový ‌iMac‌ je konfigurovatelný s 10jádrovým procesorem Intel Core i9 a je rychlejší a dostupnější než standardní ‌iMac‌ Pro s 10jádrovým procesorem Intel Xeon.

Apple také pracuje na přepracovaném iMacu, který bude mít štíhlejší rámečky, design ve stylu Pro Display XDR a čipy Apple Silicon. Pokud tedy hodláte koupit stolní Mac, počkejte ještě pár týdnů než vyjdou nové modely iMacu.

Zdroj: Macrumors