Nabíječka na AirPods se dá pořídit levně v drátové i bezdrátové verzi

Nabíječka na AirPods může mít mnoho podob. Všechna tato Apple sluchátka lze nabíjet Lightning kabelem. Zvolit ale můžete i bezdrátové nabíjení. Jakou nabíječku?

Společnost Apple se se sluchátky AirPods trefila do černého. V době jejich představení už bylo na trhu množství Bluetooth sluchátek, která sice umožňovala „bezdrátové“ přehrávání, takže jste k jejich propojení mezi obvykle telefonem a jimi nepotřebovali žádný kabel, obě sluchátka jím ale pořád propojená byla.

Zásadní nevýhodou tohoto řešení je přenášení rázů z kabelu do vašich uší. Při chůzi je pociťovat nemusíte, zejména při sportu ale „uslyšíte“ každý svůj krok. Tím, že je Apple oprostil od kabelů předešel i právě tomuto efektu, a protože se jednalo o první skutečně bezdrátová sluchátka, uživatelé je jednoduše chtěli i jen kvůli jejich designu. A samozřejmě také značce.

AirPods s bezdrátovým nabíjecím pouzdrem nebo bez něho?

Od prosince roku 2016 však Apple představil i jejich druhou generaci a poté ještě nástupce v podobě modelu AirPods Pro, který už nemá tzv. peckovou konstrukci, ale jedná se o špunty se silikonovými nástavci. Zásadní novinkou AirPods 2. generace je, že lze jejich nabíjecí pouzdro nabíjet bezdrátově. To funguje nejen s nabíječkami, dle Applu s certifikací Qi, ale i s drátovými nabíječkami připojenými konektorem Lightning – tak, jak se nabíjí první generace.

Nejlevnější bezdrátová nabíječka společnosti Hoco vás vyjde na 449 Kč. Za ty kvalitnější ale zaplatíte klidně i 2 799 Kč, nebo dokonce více jak 4 tisíce. Je ale fakt, že taková nabíječka poskytuje nejen exkluzivní design a rychlé nabíjení ale i možnost nabíjet až tři zařízení zároveň.

Nabíječka na AirPods v jednoduchém provedení

Naprosto jednoduchou nabíječkou je pak jakýkoliv Lightning kabel s nabíjecím adaptérem. Doporučujeme certifikovaný Lightning kabel, který nemusí být ani originální. K němu pak nabíjecí adaptér. Vzhledem k malému výkonu nabíjení, který AirPods podporují, můžete zvolit i ten nejslabší. Postačí například Devia adaptér s výstupem 1 A.