GPS lokátor do auta je levný a nabízí více využití

Může se vám stát, že jste zapomněli, kde parkujete. Může se vám ale stát, že vám bylo auto odcizeno. GPS lokátor do auta je levné řešení, jak jej sledovat.

GPS lokátor do auta a tracker TK-102 je velice oblíbený, protože nabízí maximální funkčnost za minimální náklady. Vyjde vás totiž jen na 499 Kč. K této ceně ale samozřejmě musíte přičíst i výdaje za tarif/kredit, který je na vložené kartě SIM.

Každý tracker totiž musí obsahovat SIM kartu z toho důvodu, aby s vámi mohl nějak komunikovat. Ta nesmí být blokována PIN kódem. V případě modelu TK-102 probíhá komunikace tak, že na číslo SIM karty v lokátoru zavoláte, přičemž je váš hovor zavěšen. Do několika málo sekund vám následně přijde SMS zpráva s odpovědí o jeho poloze. Tato informace je přesná na pět metrů a díky ve zprávě přítomnému odkazu si polohu navíc můžete ihned rozkliknout v Google mapách. 

Lokátor je vybaven 1 100mAh Li-Ion akumulátorem, který mu zajistí dva až čtyři dny provozu, samozřejmě záleží na jeho vytížení. Čím častěji polohu zjišťujete, tím rychleji se vybíjí. Přítomen je i slot na microSD kartu, kam se mohou údaje o poloze zařízení průběžně zapisovat. Tu v balení sice nenajdete, najdete v něm ale dvě baterie, i voděodolné pouzdro.

 

GPS lokátor do auta má ale více využití

Předně, zařízení je také vybaveno samostatným SOS tlačítkem, takže po jeho stisknutí okamžitě odešle souřadnice a předvolené SMS zprávy na určená telefonní čísla. To se samozřejmě hodí zejména pokud se ztratíte kdekoli v divočině, a to klidně i té městské.

Další využití se však nabízí např. při sledování vašich zavazadel, kdy vám v případě potřeby GPS lokátor přesně sdělí, kde se váš kufr aktuálně nachází. Další možností je hlídání polohy vaší ratolesti školou povinné atd. Díky nízké 50gramové váze a minimálním rozměrům (46 × 64 × 17 mm) tak můžete mít tento GPS lokátor kdekoli, nejen v autě, domácnosti, ale i zavazadlech atd.