Ve službě Google Stadia si již zahrajete ve 4K. Tedy ne všichni z vás

Google Stadia umožňuje hraní počítačových her na vzdálených serverech, takže její uživatelé nepotřebují výkonný počítač či herní konzoli. Nově streamuje i ve 4K.

Google začíná zavádět podporu streamování her ve kvalitě 4K ve své službě Stadia. Řada uživatelů komunikační platformy Reddit totiž zaznamenala novou podporu kvality streamovaní obsahu ve hrách, jako jsou Assassin's Creed Odyssey, Mortal Kombat 11 a Grid. Zdá se však, že tato možnost není dostupná úplně pro všechny uživatele.

Pokud jste uživatelem platformy, můžete zkontrolovat kvalitu připojení a rozlišení stisknutím klávesy shift + tab po spuštění hry a výběru části připojení. Pokud vaše připojení a displej podporuje novou možnost streamování, měl by se zobrazit štítek 4K. Pokud jej nevidíte, ještě jste se nedostali do pořadí. Novinka se totiž zavádí postupně a vzhledem k aktuálně panujícím situacím se snižování kvality streamu video služeb, jakými jsou Netflix a HBO GO, to může chvilku trvat.

Dosud také není jasné, jak bude Google zpracovávat 4K datové proudy přes web do zařízení s obrazovkami s horším rozlišením, jakými jsou ty s 1080p nebo 1440p. Pokud však Google k plné podpoře vyžaduje 4K monitor a nemá vyřešený downscaling pro Stadii na webu, nemusí mnoho uživatelů přijít vůbec na řadu. 

Zdroj: The Verge