Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Google dělá odpovědný krok na Apple Music se svou novou Youtube Music app

Youtube se rozhodl znovu udeřit na Apple a konečně debutoval se svou hudební aplikací. Bylo to oznámeno minulý měsíc. Aplikace pomáhá uživatelům hledat novou hudbu, kterou si mohou užívat díky možnosti výběru z předpřipravených stanic a nebo je zde pak možnost vytvářet si vlastní stanice dle svého vkusu. Aplikace se spustí přímo v homepage vašeho iPhonu a díky vašim předešlým vyhledáváním v Youtube už nebudete muset sdělovat Googlu jakou hudbu máte rádi, abyste mohli začít. Videa která jste "olajkovali" budou uložena a později použita k doladění vašich playlistů. A nastavení na těchto stanicích vám pak umožní přesně určit, jak velká škála a jaká různorodost má být přidána k sestavě vámi vybraných hudebníků.

Podobně jako onlinová aplikace Youtube Gaming, ktrerou společnost uvedla dříve v tomto roce, tak i Youtube Music není moc novou službou jako spíše takovou novou kůží potaženou přes již existující obsah Youtubu. V podstatě poskytuje nový muzikálně zaměřený, způsob prohlížení na Youtubu již dostupných hudebních videí. Tato videa ale nemusí být nutně oficiálními klipy, která vypouští velká hudební vydavatelství. Aplikace může také vytáhnout videa fanoušků, která buď souvisí a nebo přímo vycházejí z vámi vybrané písně, což vytváří jak to Youtube nazval, tzv. "téměř nekonečný katalog" hudby. Aplikace je ke stažení zdarma, ale nese s sebou i několik očekávaných upozornění. Při poslechu hudby uslyšíte reklamy a nebudete moci pokračovat v poslechu budete-li chtít, aby vám hudba hrála v pozadí.

Minulý měsíc společnost uvedla na trh Youtube Red, což umožňuje přehrávání v režimu offline a také v pozadí, stejně jako sledování videí bez reklam. Tato služba může být využita i v Youtube Music app a poskytne tak všechny výše uvedené výhody i při poslechu hudby.

Youtube Music app si nyní můžete stáhnout v app store zcela zdarma a k tomu dostanete na zkoušku na 14 dní Youtube Red.

Zdroj: 9to5mac.com