Gamepad pro mobil vám výrazně zlepší zážitek z hraní her

Gamepad pro mobil je velmi užitečným příslušenstvím, které zabrání nejen zapatlání displeje, ale i umocní zážitek z hraní. Přitom nestojí mnoho a propojíte ho bezdrátově.

Herní konzole jsou stále v kurzu a hraní na Playstationu nebo Xboxu patří k častým způsobům naší relaxace. Jenže ne všude můžete takto hrát. Potřebujete konzoli připojit k obrazovce a na cestách si moc nezapaříte. I proto se často přesouvají hráčské duše k mobilnímu hraní. Na iPhonu je nespočet kvalitních herních titulů. Ale co si budeme povídat, úroveň hraní se s tím na konzolích nedá srovnat.

Hraní na malé obrazovce telefonu to není žádná hitparáda. Proto se mi stává, že například ve hře FIFA nevidím lépe postaveného hráče, kterému přihrát. Nevšimnu si postavení brankáře, nebo mě o míč obere protihráč. S gamepadem se dostanete na jinou úroveň. Ne tedy hned, protože nějakou dobu trvá si osvojit funkci všech tlačítek.

Gamepad na mobil iPega

Společnost iPega nabízí mnoho variant herních ovladačů pro telefony. Můžete si vybírat z uchycené nahoře nebo uprostřed. Výhodou je, že podporují operační systémy iOS i Android a jejich cena není přemrštěná. Ve všech případech se dostanete pod 1 000 Kč.

Speciálním produktem je pak Gamepad pro tablet, který zvládnete upevnit na zařízení o délce až 280 mm. To znamená, že bude sedět i na ten největší prodávaný iPad, kterým je 12,9palcový iPad Pro.

Herní ovladače pro iPhone jsou zpracovány tak, aby co nejlépe seděly v ruce. Nepoznáte tak skoro rozdíl mezi gamepadem z Playstationu nebo Xboxu a tím od iPegy. Propojují se bezdrátově pomocí Bluetooth a spojení je velmi dobré. Není znát zpoždění po stisknutí tlačítka a propojení mezi telefonem je stabilní.