Fitness náramek Xiaomi Mi Band 3 nebo Apple Watch? Je to snadné

Trh s nositelnostmi není jen o Apple Watch. Vyplatí se ale šetřit a koupit např. Fitness náramek Xiaomi Mi Band 3? Rozhodně ano.

Trh s nositelnostmi neustále roste. Ostatně už zde máme čtvrtou generaci hodinek Apple Watch a netrpělivě vyhlížíme tu pátou. I když se od ní příliš novinek nečeká, jistě zase posune možnosti zařízení, které nosíme na svém zápěstí, o kus dál. Má to ale háček a ten spočívá především v ceně.

Apple Watch Series 4 aktuálně u Applu koupíte za 11 290 Kč ve 40mm pouzdře, respektive zaplatíte 12 090 Kč za jejich 44mm pouzdro. Jedná se o chytré hodinky, které jsou nabušeny funkcemi, možnostmi a technologiemi. S touto elektronikou budete trávit každý den, protože jejich smysl je v neustálém jejich nošení. To může být jejich výhoda, ale zároveň také hlavní nevýhoda.

Bluetooth fitness náramek Xiaomi Mi Band 3 oproti nim stojí jen 849 Kč. I on nabízí množství funkcí, kterých je však o poznání méně. Jeho zaměření je především k trackování sportovních aktivit. I když tedy nabízí elegantní vzhled, nemusíte jej mít na ruce pořád a jeho služeb využít pouze v případě, že se chystáte na nějaký ten fyzický výkon.

 

Fitness náramek Xiaomi Mi Band 3 a jeho možnosti

Fitness náramek Xiaomi Mi Band 3 nabízí dotykový 0,78palcový OLED displej, který vám umí zobrazit i obsah notifikací. Přečtete si tak zprávy z Messengeru, zprávy iMessage, nebo pár řádků příchozího e-mailu. Dozvíte se na něm i, kdo vám případně volá, či dokonce zjistíte předpověď počasí na dva dny dopředu.

Sportovci jistě ocení stopky, samozřejmostí je ukazatel ušlých kroků, spálených kalorií, měření kvality spánku, ovládání hudby atd. Díky certifikaci IP68 pak můžete s náramkem i plavat. Nabízí také zásadní možnost kontinuálního měření srdečního tepu a to po 10 nebo 30 minut v kuse.

Po spárování náramku s vaším telefonem potřebujete mít nainstalovanou aplikaci Mi Fit. Ta je zdarma dostupná v obchodech App Store i Google Play. Můžete v ní pak sledovat všechny naměřené statistiky, nebo sledovat vaší aktivní historii.

Proč tedy vybrat fitness náramek Xiaomi Mi Band 3 a ne třeba právě Apple Watch? Pokud nebudeme porovnávat ceny, jde zejména o rozdílné použití. Nechcete-li být svazováni množstvím funkcí, které třeba ani nevyužijete a měřit si jen vaše sportovní aktivity, jsou vám Apple Watch zbytečné. Ty navíc musíte každý den nabíjet, tento fitness náramek přitom vydrží klidně i 20 dní na jedno nabití.