Facebook Watch se mají stát vážným konkurentem Apple Watch

Facebook Watch budou novými chytrými hodinkami, které mají soupeřit se zavedenými Apple Watch. Nové zařízení má být úzce propojeno se službami Facebooku.

Facebook podle nové zprávy The Information vyvíjí chytré hodinky, které se zaměří na funkce zasílání zpráv a zdraví. Uživatelé budou moci odesílat zprávy pomocí služeb Facebooku, jako jsou Messenger a WhatsApp, a budou fungovat s mobilním připojením bez propojeného telefonu.

Facebook Watch jako hlavní konkurence Applu?

Zahrnuty budou zdravotní funkce, jako jsou možnosti sledování tréninku s přáteli nebo komunikace s trenéry, a hodinky se budou moci připojit ke službám poskytovaným zdravotnickými a fitness společnostmi, jako je Peloton. Chystané hodinky Facebooku údajně používají verzi softwaru pro Android od Googlu.

Facebook plánuje prodávat chytré hodinky téměř za své výrobní náklady, což je také to, co dělá s náhlavní soupravou Oculus. Neexistuje ani slovo o tom, jaké ceny budou, ale konkurenční produkty se pohybují v ceně od 150 do 400 dolarů (3 000 - 12 000 Kč).

Facebook Watch by musely konkurovat hodinkám Apple Watch, které jsou jedním z nejprodávanějších nositelných doplňků na trhu. Právě dnes ráno zpráva naznačila, že více než 100 milionů lidí celosvětově vlastní Apple Watch. Facebook také pracuje na vlastních inteligentních brýlích značky Ray-Ban, které by v příštích několika letech konkurovaly údajným produktům od společnosti Apple.

Facebook má v úmyslu zahájit prodej svých chytrých hodinek příští rok, přičemž druhá generace je plánována na rok 2023. Podle informací je vývoj už opravdu daleko, ale vždy existuje šance, že by produkt mohl být z plánů firmy vyřazen.

Zdroj: Macrumors.com