Externí baterie pro notebook mu prodlouží životnost. Zázraky nečekejte

Externí baterie pro notebook se začínají postupně objevovat i na tuzemském trhu. Zatím jich je ale jako šafránu. Počítejte i s vyšší cenou.

Přenosné počítače MacBook od Applu vynikají mnoha vlastnostmi, přičemž jednou z nich je i dlouhá výdrž baterie na jedno nabití. Společnost se tak při každém jejich představení „prsí“, kolik toho vydrží. I když jsou pak reálné zkušenosti o něco nižší, pořád jsou to skvělá čísla. Kdo by nechtěl svůj počítač na jedno nabití používat celý den?

 Samozřejmě pak ale nastanou situace, kdy vám „šťáva“ jednoduše dochází a vy nemáte možnost ji dobít. V takový moment máte po práci, kterou zrovna děláte, protože nemáte nablízku žádný zdroj energie. V takový moment by se samozřejmě hodila externí baterie pro notebook, která by mu patřičně prodloužila životnost.

 

Externí baterie pro notebook a její varianty 

Externí baterie / powerbanka – Baseus nabízí extrémní 20000mAh kapacitu za cenu 1 299 Kč. Je rychlou externí baterií, která dokáže dobíjet telefony, tablety i menší počítače. Je schopna nabíjet zařízení různých značek a disponuje mnoha porty. Může se pochlubit vysokým nabíjecím výkonem 22,5 W, podporuje protokoly Huawei SuperCharge, PD 3.0 a QC 3.0 a najdete na ní celkem 5 portů – jedno USB-C, Lightning, microUSB a dva klasické USB porty. 

Tato powerbanka je kompaktní, takže vám nebude na cestách zátěží a vejde se všude. Její odolné kovové opláštění zase snese i pár ran a displej na vrchní straně vám ukáže, jaká je aktuálně její hladina nabití. Těží také z řady bezpečnostních prvků. Můžete si tak být jisti, že bude nabíjet zařízení maximálně obezřetně a ochrání před vysokými teplotami, které u nabíjení mohou vzniknout, přepětím nebo dokonce požárem. Je k dispozici v černé, zelené a červené.

Powerbanka Cellularline FreePower Manta HD s novou technologií Smartphone Detect dokáže doplnit energii vašim zařízením tím nejrychlejším způsobem, ať už jste doma nebo na cestách. Kompaktní tělo powerbanky v sobě ukrývá vysokokapacitní bateriové články, které při zachování malých rozměrů skrývají celých 10000 mAh. Snadno se tak vejde do kapsy, batohu nebo do kabelky.

Pro doplnění energie vašich zařízení jsou připraveny dva USB porty a jeden USB-C port, samotná powerbanka se nabíjí pomocí micro USB portu. Po připojení mobilního telefonu nebo tabletu powerbanka FreePower automaticky rozpozná dané zařízení a zvolí tu nejlepší rychlonabíjecí technologii – rychlé nabíjení 9V/2A, adaptivní rychlé nabíjení nebo Qualcomm Quick Charge 3.0, což právě zvládne obsloužit i nenáročný notebook.