Dotyková tyčinka je vlastně stylus nebo dotykové pero. Kde všude se dá používat?

Dotyková tyčinka je jen jiné označení pro stylus nebo chytré pero. Lze s ním psát jako obyčejnou tužkou, nabízí další funkce a pro nadané jedince skvěle poslouží pro kreslení. 

Dotykové pero se hodí ve všech situacích, kdy se musíte precizně trefit do určitého místa nebo potřebujete velmi přesně něco nakreslit. Oproti tomu je bříško prstu velmi tlusté a nikdy s ním nedocílíte takové přesnosti. Ale i v běžných chvílích stylus oceníte. Dokáže totiž s ním rychleji psát nebo anotovat poznámky.

Dotyková tyčinka pro tablet i chytrý telefon

Apple před několika lety uvedl svůj Apple Pencil. Chytrá tužka spolupracuje pouze s iPady a na iPhonech nebo zařízeních jiné značky ji nelze používat. Výhodou univerzálních řešení je tak právě použitelnost na všech telefonech a tabletech s kapacitním displejem. A to jsou dnes v podstatě všechny. Pokud si tedy pořídíte například dotykové pero Baseus Pen, tak budete mít jistotu, že zvládne obsloužit váš telefon s Androidem nebo jakýkoliv tablet.

Menší nevýhodou může být, že nelze používat některé funkce. Levnější stylusy navíc občas trpí nepřesným vedením čáry a pomalou odezvou, takže se čára začne objevovat na displeji se znatelným zpožděním. Pro přesnější kreslení doporučujeme stylus ESR Digital Pen, který disponuje 1,4mm hrotem a díky Blutooth propojení zvládá rychle a přesně reagovat.

Apple Pencil má konkurenci

Už zmiňovaný Apple Pencil není vůbec levnou záležitostí. První generace stojí kolem 2 500 Kč a podporuje pouze novější iPady. Pokročilejší verze pak je určena jenom pro iPad Pro 12,9 a iPad Pro 11 a cena je závratných 3 500 Kč. Každý si musí tak rozmyslet, zda se mu za tyto peníze vyplatí.

Podobný zážitek z používání nabídne Devia Pencil, tužka, která vypadá velmi podobně jako ta od Applu. Hrot je tvořen z odolné mědi a jen těžko byste na první pohled poznali, že se nejedná o Apple Pencil.