Bluetooth adaptér jack promění v bezdrátový přijímač a propojí autorádio s telefonem

Bluetooth adaptér jack přetvoří na bezdrátový přijímač. S tím pak lze pohodlně propojit telefon a autorádio tak může přehrávat skladby z mobilu. I starší auta tak mohou využít moderní možnosti.

U starších automobilů toho moc nenajdete. Často mají pouze autorádio bez možnosti dalšího propojení. V těch hodně starých autech lze pouštět kazety, v novějších CD nosiče a až ty nejnovější disponují Bluetooth technologií, která se dokáže spojit bezdrátově s vaším telefonem nebo tabletem. Naštěstí pomůže dokoupit malý adaptér za velmi přijatelnou cenu a proměníte i staré autorádio v multifunkční zařízení.

Bluetooth adaptér jack za pár stovek

Skoro každé auto má jack konektor. Ten stejný port, kterým se připojují drátová sluchátka. V poslední době můžete najít na trhu i sluchátka s Lightning konektorem. Ale primárně to byl vždy jack, který převládal. Tento konektor slouží i k propojení zařízení, ze kterého mohou reproduktory v autě přehrávat hudbu. Když vezmete telefon, který jack má a zapojíte ho do autorádia, začne hrát hudba z telefonu přes reproduktory auta. Ale není to moc pohodlné, protože telefon musí být stále propojený kabelem.

Bezdrátové připojení je rozhodně šikovnější. Bluetooth audio přijímač do auta je jednoduchým příslušenstvím, které zapojíte do jack konektoru v autě, stiskněte na něm jediné tlačítko a začne přijímat signál. Pak už stačí jen jít v telefonu do nastavení a připojit Bluetooth zařízení. Po prvotním spárování se může připojovat automaticky.

Toto zařízení se nabíjí přiloženým kabelem, takže vždy, jakmile mu bude docházet energie, doma ho nabijete. Vydrží přehrávat hudbu kolem 6 hodin a lze s ním i telefonovat. To je dostatečná doba i na dlouhé výlety.