Detekce pádu na Apple Watch zachránila život

Detekce pádu na Apple Watch je skutečně užitečnou funkcí, která dokáže rychle zavolat pomoc, když ztratíte balanc a spadnete. Teď zachránila život.

Apple Watch pomohly zachránit další život, tentokrát se jednalo o 87letou ženu, kterou srazilo auto a její Apple Watch automaticky vytočily její blízké, kteří zavolali pomoc

K incidentu došlo v americkém městě Kennebunk. Při cestě domů z obchodu se stařenka Dotty White střetla s vozidlem a zůstala ležet na vozovce. Naštěstí měla na sobě Apple Watch Series 4, ty identifikovaly pád a okamžitě začaly vytáčet navolený kontakt. 

Hodinky zavolaly syna žijícího na Floridě a ten pak zavolal své sestře žijící poblíž zraněné ženy. Díky tomu se záchranka dostala na místo nehody včas.

 

Z celého incidentu vyvázla stařenka jen z několika zlomenými kostmi a mohla děkovat tomu, že hodinky v tu dobu měla na zápěstí. Apple Watch poslední generace mají totiž detekci pádů aktivní v případě, že je uživateli nad 65 let. Pod tuto věkovou hranici je funkce standardně vypnutá, ale lze manuálně aktivovat.

 

Detekce pádu na Apple Watch a aktivace funkce

Detekci pádů na Apple Watch Series 4 zapnete velmi snadno. Stačí jít do aplikace Watch na vašem iPhonu a vybrat Tíseň SOS, kde přepínačem detekci pádů povolíte.

Detekce pádu bude sledovat tři běžné typy pádů včetně přímého pádu, uklouznutí a předního pádu. Pak upozorní uživatele, že byl zjištěn pád. Pokud není od uživatele zjištěn žádný pohyb, zavolá se záchranná služba a předem navolené kontakty.

Zdroj: Appleinsider.com