Čtečka e-knih není jen Amazon Kindle, stejně poslouží i iPad

Když se řekne čtečka e-knih, mnozí si představí zařízení s monochromatickým displejem a omezenými funkcemi. Do této kategorie ale může spadat i iPad.

Jistě, čtečka e-knih nabízí oproti LCD displejům delší výdrž. Může za to především ten fakt, že je založená na technologii elektronického papíru, který také nabízí o poznání lepší čitelnost displeje. Lídrem v tomto odvětví je Amazon Kindle, který první generaci podobného zařízení vydal již v roce 2007. Jejich přednost je ale zároveň jejich nevýhodou – jedná se o zařízení s omezenými funkcemi, které se primárně soustředí jen a pouze na konzumaci daného obsahu.

Čtečka e-knih Amazon Kindle je nabízena v mnoha rozdílných variantách. Je zde Oasis, Paperwhite, nebo i 10. generace základní verze, která byla představena v roce 2019. A pak je zde samozřejmě široké portfolio tabletů iPad. Nabízí se tedy otázka, proč investovat své finance do čtečky e-knih, namísto multifunkčního tabletu?

 

Čtečka e-knih a její výhody

  1. Nerozptyluje vás svými možnostmi
  2. Dlouhá výdrž na jedno nabití
  3. Pro oči příjemný displej
  4. Skvělá čitelnost na slunečním světle
  5. Dlouhá životnost – i po letech používání nezastará

 

iPad a jeho výhody

  1. Také funguje jako čtečka e-knih
  2. Nabízí mnoho aplikací a her, které čtečka ne
  3. Umožňuje úzké provázání v ekosystému spolu s iPhonem a počítačem Mac
  4. V mnohém dokáže zastoupit počítač
  5. Obsahuje integrovaný fotoaparát, např. ke skenování dokumentů

Když se podíváte na výhody čteček e-knih, jsou zároveň nevýhodami iPadu. To samé platí i obráceně. K tomu je třeba ještě dodat, že čtečky e-knih jsou nepoměrně levnější, než tablet iPad. Ani jedno zařízení ale není špatné. Jen je si třeba říci, co od něho očekáváte. Pokud jdete čistě po konzumaci elektronických knih, nemá pro vás iPad smysl. Pokud ale chcete od jednoho zařízení o poznání více možností, je naopak iPad jasná volba.