Co čekat od iOS 14? Zlepšit by se měla především aplikace Zprávy

Operační systém iOS 14 je za dveřmi. Apple by jej měl představit již na začátku června na jeho konferenci WWDC 2020. Co nového přinese?

Samotné představení novinek systému iOS 14 jistě nebude stejné, jako tomu bylo dosud. Samozřejmě na tom nese vinu aktuálně panující pandemie koronaviru. Z důvodů zákazů shromažďování, které samozřejmě platí i pro USA, se tak celá konference pravděpodobně uskuteční jen on-line. Apple zde tak má šanci ukázat nám něco, co jsme ještě neviděli – moderní formu prezentování.

 

Ostrá verze až v září

Dá se očekávat, že nový systém iOS 14 bude od svého dne představení dostupný pro vývojáře, o měsíc později k betatestování pro širokou veřejnost. Ostrá verze pak bude až součástí iPhonů 12, které Apple představí v září, a proto i jeho veřejně dostupná verze pro ostatní podporovaná zařízení bude k dispozici až kolem konce září.

I když Apple samozřejmě umí překvapit, velké zázraky se od systému neočekávají. Novinky by měly posunout zejména možnosti systému iPadOS a Apple Pencil, přičemž v iOS by se měla společnost zaměřit především na aplikaci Zprávy. Ty by tak měly vylepšit zejména skupinové konverzace.

 

Zaměřeno na Zprávy?

Komunikační aplikace, jako jsou WhatsApp, Facebook Messenger, Viber a další jsou totiž mnohém dál, než základní aplikace systému iOS Zprávy. Apple proto bude chtít vylepšit tento titul tak, abyste již neměli potřebu používat jiné komunikátory. Také proto konečně přijde s označováním uživatelů. Jednoduše zde před jméno osoby v konverzaci zadáte znak @ a napíšete jeho jméno. Ten tak bude vědět, že se zpráva týká přímo jeho. Stejně tak by mohl přibýt indikátor, který značí, který ze členů zrovna píše. 

Co také konkurence umí, je možnost zrušit odeslanou zprávu před tím, než si ji druhá strana přečte. I toto by mělo přijít, jen se úplně neví, jakou to bude mít podobu. Ve hře je tak třeba nastavení časového intervalu atd. Jistě ne poslední novinkou, kterou by Zprávy mohly přinést, ale poslední, o které se spekuluje, je možnost označit zprávu jako nepřečtenou. To byste činili podobně, jako je tomu v aplikaci Mail. 

Zdroj: 9to5mac.com