Bluetooth ovladač k mobilu se hodí i k precizně ostrým fotografiím

Dálkový Bluetooth ovladač k mobilu má jednu zásadní výhodu. Umožní vám jeho ovládání bez nutnosti dotyku. To využijete zejména při fotografování.

Bluetooth ovladač k mobilu může být nejen v podobě gamepadu, ale skrze toto rozhraní pracují i dálkové spouště fotoaparátu. Ty nemají své opodstatnění jen v případě zachycování selfie. Pokud totiž se svou fotografií míříte výše, tím, že máte telefon na stativu a snímek odpálíte za pomoci dálkové spouště, neroztřesete si své zařízení.

I když totiž máte smartphone na stativu, dotykem prstu displeje nebo např. dotykem tlačítka pro zesílení/zeslabení hlasitosti, si chtě nechtě zařízení rozechvějete. To má za následek možné roztřesení scény a neostrou fotografii. Můžete si sice nastavit časovač, fotografování s ním je ale zbytečně zdlouhavé. Máte-li však své zařízení na stativu a skrze technologii Bluetooth propojené s dálkovou spouští, je vám jedno, jak moc výkonná stabilizace ve vašem telefonu je.

 

Bluetooth ovladač k mobilu nemusí být jednoúčelové zařízení 

Bluetooth ovladač k mobilu přitom seženete už za pár stokorun. Řešení společnosti Celly vás vyjde na pouhých 299 Kč, je kompatibilní se všemi zařízeními s Bluetooth technologií a jeho dosah je obligátních 10 m. Nejedná se ale o jedinou možnost, která vám podobné pohodlí poskytne.

Bluetooth selfie tyč Hoco K11 je totiž nejen vaší bezdrátovou prodlouženou rukou, která vám pomůže vytvořit perfektní selfie, ale lze ji použít i jako stativ pro telefon. Ten z tyče uděláte rozložením tří nožek vespodu. Takto lze telefon postavit kamkoliv na rovnou plochu a dálkově z něj pořizovat fotografie, protože zařízení obsahuje odnímatelný bezdrátový ovladač na tyči. Cena 649 Kč už je sice trošku vyšší, ale zase dostanete multifunkční zařízení s četným využitím.