Bezdrátová nabíječka na mobil zvládne nabít i budoucí iPhony

Bezdrátová nabíječka na mobil je čím dál častějším příslušenstvím, které používáme. I budoucí iPhony s ní půjdou nabít. Ale funkce se může i obrátit.

Budoucí iPhony mají disponovat spoustou vychytávek, o kterých dnes ani nevíme, k čemu bychom je mohli využívat. Analytik společnosti Barclays, Blayne Curtis a jeho spolupracovníci, sdíleli svá očekávání od budoucích telefonů iPhone 2019 a 2020. Posloužila jim k tomu jejich cesta do Asie, kde sídlí několik společností dodávajících Applu komponenty pro sestavení těchto zařízení. Jisté je, že bezdrátová nabíječka pro mobil se bude i nadále hodit. 

Bezdrátová nabíječka na mobil

  • Trojice nových iPhonů v letošním roce nebude znamenat velké designové změny. Největší novinkou tak má být navýšení počtu objektivů u zadní kamery na tři.
  • Technologie 3D Touch bude úplně odebrána. Má ji nahradit Haptic Touch, která je už nyní integrována v iPhonech XR. Nejedná se ale o vylepšenou funkci. Naopak, Haptic Touch toho neumí tolik a funguje pouze na jednom místě displeje. Kdežto 3D Touch dokáže fungovat na více místech a nabízí více možností. Vzhledem k náročnosti integrace funkce ji ale Apple zruší.
  • Příští generace iPhonu XR dostane 4GB operační paměť namísto současné 3GB.
  • iPhony pro rok 2020 budou znamenat větší změny na první pohled. Navíc mají obsahovat 5G čipy pro rychlejší mobilní data, systém 3D snímání prostřednictvím zadních kamer a čtečku otisků prstů po celém displeji.
  • Někteří dodavatelé se zmínili o druhé generaci iPhonu SE, který má vycházet z iPhonu 8.
  • LG bude druhým dodavatelem OLED displejů pro iPhony v letošním roce. Hlavním dodavatelem ale zůstane Samsung

 

Bezdrátová nabíječka pro mobil jinak

Nepotvrzené spekulace ještě uvádějí, že letošní iPhony obdrží matné zadní sklo, větší baterii pro delší výdrž a bilaterální nabíjení. To je zajímavá funkce, kterou disponuje například Samsung Galaxy S10. Když totiž telefon otočíte a na jeho záda položíte třeba nabíjecí pouzdro sluchátek nebo chytré hodinky, začnou se nabíjet z telefonu. 

Zdroj: Macrumors.com