Apple Watch Ultra jsou velmi odolné. Podívejte se na test

Apple Watch Ultra odolnost je extrémně vysoká. Na YouTube se teď objevilo video, které ukazuje, že hodinky po úderu kladivem vydrží více než samotný stůl, na kterém jsou položené.

YouTuber otestoval tvrzení společnosti Apple o odolnosti hodinek Apple Watch Ultra tím, že je podrobil testu pádu, sklenici s hřebíky a opakovaným úderům kladivem, aby otestoval safírové sklíčko chránící displej.

Apple Watch Ultra odolnost

TechRax, kanál oblíbený pro testování odolnosti produktů, nejprve otestoval hodinky Apple Watch Ultra pádem z výšky asi čtyř metrů. Hodinky Apple Watch Ultra zůstaly většinou nepotlučené, až na několik drobných promáčklin podél titanového krytu. Poté byly hodinky Apple Watch Ultra promíchány ve sklenici s hřebíky a opět zůstaly bez viditelných stop.

TechRax také otestoval odolnost safírového krytu displeje hodinek Apple Watch Ultra tím, že do něj opakovaně udeřil kladivem. Při testu hodinky vydržely opakované údery kladivem, až nakonec praskly, a to až poté, co se nejprve poškodil stůl.

Sklo se rozbije až po několika úderech kladivem

I když displej hodinek Apple Watch Ultra nebyl zpočátku poškozen, po opakovaných úderech se hodinky nezapnuly. Nezapnutí mohlo naznačovat, že ačkoli safír nemusel prasknout hned na začátku, mohlo dojít k poškození některých vnitřních součástí. Test samozřejmě nereálně zobrazuje typický případ používání hodinek Apple Watch Ultra, ale může některé zákazníky ujistit o pevnosti safírového krytu displeje.

Apple tvrdí, že Apple Watch Ultra jsou jeho dosud nejodolnější, nejtrvanlivější a nejextrémnější hodinky Apple Watch, které mají podle všeho přímo konkurovat Garminu. Společnost Garmin v reakci na Apple Watch Ultra uvedla, že měří výdrž baterie v měsících, nikoli v hodinách. Cena hodinek Apple Watch Ultra je 24 990 Kč.

Odolnost, kterou mohou ostatní závidět

Mezitím prošly nové hodinky Apple Watch Ultra i dalšími testy. Toto video testuje Apple Watch Ultra pomocí potápěčské komory, která simuluje zážitek z potápění a odolává souvisejícím změnám tlaku.

Hloubkoměr hodinek Apple Watch Ultra dokáže podle Applu v reálném čase měřit hloubku pod vodou až do 40 metrů spolu s údaji o teplotě vody. Aplikace se s nimi integruje a zobrazuje údaje v reálném čase při sestupu. Video také ukazuje, co se stane, když se dostanete hlouběji než do 40 metrů, přičemž aplikace zobrazí varování, že se vám nezobrazí žádné údaje, dokud se nevrátíte do 40 metrů nebo výše.