Apple Watch Ultra 2 recenze potvrzuje, že se jedná o nejlepší chytré hodinky

Pokud hledáte nejlepší hodinky Apple Watch s nejdelší výdrží baterie, nemusíte hledat nic jiného než Apple Watch Ultra 2, pokud ovšem neočekáváte žádné změny designu oproti prvnímu modelu.

Apple Watch Ultra 2 byly představeny na pódiu na akci Apple Wonderlust společně s hodinkami Apple Watch Series 9. Jakožto prémiová nabídka v nabídce společnosti Apple nedošlo k příliš mnoha změnám, na které by Apple upozornil.

Mnoho nových funkcí přišlo prostřednictvím softwaru prostřednictvím systému watchOS 10 a dostalo se i na původní model.

Vylepšení se však sčítají a výrobce iPhonů opět vydal atraktivní chytré hodinky pro zájemce na trhu, i když to pravděpodobně nestačí k tomu, aby to lákalo roční upgrady.

Recenze Apple Watch Ultra 2: Změny hardwaru jsou uvnitř

Kdybychom vám ukázali Apple Watch Ultra 2 a posadili je vedle původních Ultra, nerozeznáte je od sebe. Nejenže vypadají identicky, stejné je i leptání na zadní straně.

Oba modely jsou označeny jednoduše jako "Apple Watch Ultra". Jediný způsob, jak s jistotou rozeznat tuto dvojici, je vstoupit do aplikace Nastavení a vygooglovat číslo modelu.

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Series 9 mají aktualizovaný, jasnější displej a nové minimum 1nit, ale Apple Watch Ultra už měly lepší obrazovku. Ta zůstává beze změny.

Pro neznalé: Apple Watch Ultra 2 mají 49mm displej se safírovým sklem zasazený do titanového těla. Na levé straně se nachází oranžové akční tlačítko Ultra a reproduktor schopný vydávat hlasitou sirénu.

Apple Watch Ultra 2

Pravá strana vystupuje ven a chrání mimořádně texturovanou korunku Digital Crown a boční tlačítko. Podporuje všechny 42mm, 44mm a 45mm řemínky.

O mnoho výkonnější procesor

Apple používá k pohonu hodinek Apple Watch vlastní systém v balení neboli SiP. Je v něm obsaženo vše od bezdrátových čipů přes procesor až po Neural Engine.

Apple připisuje Neural Engine několik klíčových vylepšení této generace. Diktování je například o 25 % přesnější.

Shromáždit dostatek údajů, které by potvrdily hodnotu 25 %, je obtížné, ale můžeme potvrdit, že diktování je na hodinkách Apple Watch Ultra 2 velmi přesné a rychlé. Snadno s námi držely krok, když jsme své zprávy říkali nahlas.

Siri je také rychlejší a může je zpracovávat lokálně v zařízení pro mnoho úkolů. Když Siri požádáte o spuštění cvičení, nastavení časovače nebo kolik je hodin, odpoví vám téměř okamžitě.

Je to pozoruhodná změna a něco, co bylo u Apple Watch dlouhodobým problémem. Ani nevíte, jak často jsme vytahovali iPhony, protože zeptat se Siri na Apple Watch by trvalo příliš dlouho.

Apple Watch Ultra 2 procesor

Přesto, když Siri vyjede a hledá odpověď, stále dochází k určitému zpoždění. Celkově je to ale velké zlepšení.

Druhá generace čipu Ultra Wideband přináší do Apple Watch Ultra 2 přesné vyhledávání. Když otevřete Ovládací centrum a klepnete na tlačítko iPhone, telefon zazvoní a na obrazovce se zobrazí jeho vzdálenost.

Když se budete pohybovat, poskytne vám spolu s haptickou zpětnou vazbou podporu směru, jak se k němu blížíte. Váš iPhone bude současně zvonit a blikat zadní svítilnou.

Je nepříjemné, že bez tónů nemůžete telefon najít. Máme roční dítě a někdy potřebujeme telefon hledat, ale nechceme vydávat tak hlasitý zvuk.

Bylo by lepší mít k dispozici navádění na vzdálenost a směr s možností nechat ho vyzvánět, pokud se tak rozhodneme. Apple - ještě je čas to propašovat do watchOS 10.1.

Druhá generace čipu Ultra Wideband přináší i některá nová vylepšení ekosystému. Když vstoupíš do místnosti, kde HomePod přehrává hudbu, na Apple Watch se objeví ovládací prvky právě přehrávaného.

Pokud nic nepřehrává, zobrazí se na vrcholu chytrého zásobníku návrhy. Je to prostě skvělá drobnost, kterou jsme v posledních dnech překvapivě často používali.

Aby vám tato funkce k něčemu byla, musíte mít samozřejmě zakoupený ekosystém Apple.

Nové chystané funkce

Některé z nejlepších nových funkcí hodinek Apple Watch Ultra 2 jsme ještě neměli možnost vyzkoušet.

Již brzy bude možné Apple Watch Ultra 2 ovládat pouhým klepnutím prstu, Siri bude umět odpovídat na otázky týkající se zdravotních údajů a bude podporována funkce NameDrop.

Apple Watch Double tap

Společnost Apple zatím vývojářům uvolnila první beta verzi verze 10.1, která nám umožňuje nahlédnout do těchto funkcí. Útržky kódu naznačují, že v této aktualizaci se objeví funkce Double Tap a podporována bude také funkce NameDrop.

Funkce NameDrop se objevila v systému iOS 17 a umožňuje snadno sdílet s někým plakát kontaktů a informace pouhým přiblížením dvou telefonů. Po vydání watchOS 10.1 ji budou podporovat i Apple Watch Ultra 2.

Stejně jako v iOS, když přenesete své informace pomocí NameDrop, Apple Watch Ultra 2 zavibrují, zatímco na obrazovce začne chodit koule, než "vyskočí" a zobrazí daný Contact Poster.

Ještě lepší je funkce Double Tap, která umožňuje napodobit efekt klepnutí primárně na tlačítko na obrazovce tak, že dvakrát klepnete prvním prstem a palcem k sobě.

Společnost Apple to zajišťuje kombinací údajů z několika různých senzorů. Využívá akcelerometr a gyroskop k měření nepatrných pohybů hodinek v kombinaci se snímačem srdečního tepu, který zjišťuje změny průtoku krve při klepání prsty.

Na tom, že funkce Double Tap není při spuštění k dispozici, je něco zvláštního, protože se zdá, že jde jen o upravenou verzi funkce pro zpřístupnění rychlých akcí. Proč by neměla být připravena, když její verze existuje již několik let?

Bez vyzkoušení funkce Dvojité klepnutí můžeme říci jen to, že by měla být - teoreticky - přesnější a citlivější než funkce Rychlá akce. Funkce Rychlá akce nám občas selhávala, někdy nereagovala na naše klepnutí.

Apple Watch Ultra 2

Apple také do funkce Double Tap přidal další funkce, jako je například otevírání chytrého zásobníku. Chytrý zásobník a nové widgety patří k nejlepším funkcím watchOS 10, takže jejich snadnější zpřístupnění pomocí dvojitého klepnutí vítáme.

A konečně, Siri má nyní přístup ke zdravotním údajům, nebo alespoň bude mít. V hodinkách Apple Watch není žádná aplikace Zdraví, přestože hodinky Apple Watch shromažďují směšné množství dat.

Díky této aktualizaci se můžete jen pomocí hlasu a hodinek Apple Watch zeptat na svůj spánek z předešlé noci, zkontrolovat kroužky aktivity, zaznamenat svou váhu nebo zaznamenat své léky.

Měli byste si koupit Apple Watch Ultra 2?

O tom není sporu. nové Apple Watch Ultra 2 jsou nejschopnější chytré hodinky na trhu. Apple tentokrát přibalil poměrně dost změn pod kapotou, i když nejsou příliš viditelné ani okázalé.

Apple stále ovládá trh s nositelnou elektronikou a Apple Watch Ultra 2 jsou nejschopnější Apple Watch se stejným čipem S9 jako Series 9, ale s delší výdrží baterie a více funkcemi zaměřenými na dobrodružství.

Pokud používáš Apple Watch Ultra první generace, není příliš důvodů přecházet na druhou generaci. Nové funkce jsou příjemné a určitě se díky nim lépe používají, ale pokud jste to zatím zvládli za rok, můžete si rovnou počkat na údajný refresh v roce 2024.

Ti, kteří chtějí něco nového, mohou vždy zvážit, zda si místo toho nepořídit některý z nově vydaných řemínků.

+ Nový SiP S9 umožňuje mnohem více funkcí než jen rychlejší procesor
+ Double Tap vypadá skvěle, ale zatím nemůžeme testovat
+ Stále skvělá výdrž baterie
+ Siri je pozoruhodně užitečnější

- Mnoho nových funkcí je stále nedostupných
- Žádné nové barevné varianty
- Navenek nelze poznat, že nový model je druhé generace