Apple Watch Series 8 a vše, co o nadcházející generaci hodinek víme

Apple Watch Series 8 se dostanou na trh na podzim příštího roku. Už teď ale můžeme spekulovat o tom, co přinesou. A málo toho rozhodně není.

Do uvedení Apple Watch Series 8 nás dělí ještě mnoho měsíců, ale už slyšíme podrobnosti o zařízení nové generace, které se nosí na zápěstí. V článku uvádíme možné nové funkce, ale zatím není nic potvrzené a definitivně budeme vědět skutečně až v momentě, kdy Apple hodinky ukáže.

Design a velikost Apple Watch Series 8

O designu Apple Watch Series 8 je v tuto chvíli známo jen málo, ale mohly by vypadat podobně jako Apple Watch Series 7. Apple jen zvětšil velikost displeje u modelů Series 7 a obvykle se drží velikosti obrazovky několik let.

Analytik Ross Young navrhuje, že Apple Watch Series 8 by mohly přijít ve třech velikostech namísto dvou, přičemž Apple přidá větší velikost, která by se byla mezi velikostmi 41 a 45 mm.

Před vydáním ‌Apple Watch Series 7‌, četné zvěsti naznačovaly, že Apple pracuje na vylepšeném designu s plochými okraji podobnými plochým hranám iPhonu 13 a iPadu Pro, ale to se nakonec nestalo. Vzhledem k počtu spekulací, které potvrdily, že Apple plánuje takový design, by se to stále mohlo stát, ale pro řadu 8 spíše než pro řadu 7.

Odolné Apple Watch

Podle serveru Bloomberg Apple pracuje na verzi Apple Watch s odolným tělem, která je zaměřena na sportovce, turisty a další, kteří hodinky používají v extrémnějších podmínkách, než je každodenní nošení. Budou mít stejné funkce jako standardní Apple Watch, ale s vylepšenou odolností proti nárazu a ochranou. Očekává se, že Apple uvede na trh odolné Apple Watch v roce 2022.

Zdravotní funkce

Podle The Wall Street Journal a dalších zdrojů Apple vyvíjí několik nových funkcí pro zdraví pro budoucí modely Apple Watch. Patří mezi ně monitorování krevního tlaku, teploměr pro plodnost a sledování spánku, detekce spánkové apnoe a detekce diabetu.

Některé z těchto funkcí by mohly být zavedeny v Apple Watch Series 8, ale není jasné, zda jsou všechny tyto senzory připraveny, takže Apple by také mohl tuto funkci ponechat až do pozdějšího data.

Apple Watch SE

Apple Watch Series 8 budou uvedeny na trh spolu s novým odolným modelem a také s novou verzí levných Apple Watch SE. Zatím nevíme, co bude přidáno do ‌Apple Watch SE‌, ale pravděpodobně budou mít rychlejší procesor.

Nové Apple Watch vyjdou příští rok opět po boku nových iPhonů. Pravděpodobný měsíc uvedení je září nebo říjen.

Zdroj: Macrumors.com