5 funkcí, které nám nabídne nový MacBook Air 2022

V roce 2022 se Apple chystá vydat aktualizovanou verzi MacBooku Air s některými z největších designových změn, které jsme viděli od roku 2010, kdy Apple představil 11 a 13palcové varianty velikosti. Podívejte se na 5 funkcí, které byste o novém stroji měli vědět.

Pryč se starým designem

Současné modely MacBooků Air mají klínový design, který se směrem dopředu zužuje, ale nový MacBook Air se bude mnohem více podobat MacBookům Pro s jednotným designem těla. Od MacBooku Pro se však bude odchylovat, pokud jde o porty - očekává se, že bude obsahovat pouze porty USB-C.

Bílé rámečky

MacBook Air prý bude mít po vzoru 24palcového iMacu smetanově bílé rámečky kolem displeje a odpovídající smetanově bílou klávesnici s celou řadou funkčních kláves. MacBook Pro nás všechny překvapil výřezem pro fotoaparát a zvěsti naznačují, že MacBook Air bude mít stejný výřez, ale v bílé barvě.

Více barev

V návaznosti na téma iMacu se očekává, že nový MacBook Air bude k dispozici v několika barevných variantách. Barvy by mohly být podobné jako u 24palcového iMacu, který se dodává v modré, zelené, růžové, stříbrné, žluté, oranžové a fialové. Společnost Apple v minulosti používala jasné barvy pro své stroje, které nepatří do kategorie Pro, a různé barevné varianty by MacBook Air jasně odlišily od jeho sourozence Pro.

Mini-LED displej

Apple představil Mini-LED displej s technologií ProMotion v modelech MacBook Pro 2021 a MacBook Air 2022 by mohl převzít stejný displej, i když bez ProMotion. Očekává se, že displej MacBooku Air bude i nadále měřit kolem 13 palců.

Čip M2

Zvěsti naznačují, že MacBook Air bude vybaven čipem M2, což by byla vylepšená verze čipu M1. Nebude tak výkonný jako čipy M1 Pro a M1 Max používané v MacBooku Pro, ale oproti M1 nabídne zlepšení. Očekává se, že bude i nadále vybaven osmijádrovým CPU, ale s vyšším výkonem a devíti nebo deseti jádry GPU, oproti sedmi nebo osmi v M1.

Existuje ale ještě jedna pozoruhodná zvěst - chystaný MacBook Air možná vůbec nebude „Air“. Apple se možná plánuje vrátit ke standardnímu názvu „MacBook“, který se nepoužívá od pokračování 12palcového MacBooku. Zatím není jasné, zda je to přesné, takže přezdívka Air možná nezůstane, ale je tu možnost, že Apple opět hodlá zjednodušit své pojmenování Maců.

Více informací se dozvíme, až se bude blížit datum uvedení MacBooku Air na trh, a i když zatím není stanoven časový harmonogram vydání, očekáváme, že se jej dočkáme někdy v druhé polovině roku.

Zdroj: Macrumors.com