Apple Watch Series 8 teplota měřit asi nepůjde, tvrdí zdroje

Apple Watch Series 8 teplota nerozhází. Senzor tělesné teploty v hodinkách vypadá totiž nepravděpodobně, naznačuje Mark Gurman.

Plán společnosti Apple přidat do hodinek Apple Watch Series 8 snímač tělesné teploty vypadá na základě nedávných komentářů dobře informovaného reportéra agentury Bloomberg Marka Gurmana stále méně pravděpodobně.

Apple Watch Series 8 teplota nevzruší

Předpokládá se, že společnost Apple původně zvažovala přidání snímače tělesné teploty do loňských hodinek Apple Watch Series 7, ale k tomu nedošlo, přičemž agentura Bloomberg v červnu uvedla, že místo toho bude pravděpodobně představen v aktualizaci 2022. Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo také dříve vyjádřil optimismus, že snímání tělesné teploty bude funkcí hodinek Apple Watch Series 8.

Gurman však při diskusi o údajných snímačích tělesné teploty, krevního tlaku a cukru v krvi pro hodinky Apple Watch ve svém nejnovějším zpravodaji "Power On" radí: "V nejbližší době nic z toho neočekávejte."

Tělesná teplota byla na letošním roadmapě, ale v poslední době se o ní mluví pomaleji. Krevní tlak je vzdálen nejméně dva až tři roky, zatímco bych se nedivil, kdyby monitorování glukózy přistálo až později v druhé polovině desetiletí.
Kdykoli se objeví, funkce měření tělesné teploty pro Apple Watch by byla užitečná pro sledování plodnosti a sledování spánku a v budoucnu by mohla také zjistit, kdy má uživatel horečku.

Apple údajně pracuje také na metodě neinvazivního sledování hladiny glukózy v krvi pomocí optických senzorů, což by mohlo osobám trpícím cukrovkou nabídnout způsob, jak svůj stav řídit, který by byl mnohem jednodušší, protože by nevyžadoval propíchnutí kůže.

V budoucnu senzory ještě přibudou

Začátkem letošního roku se ukázalo, že společnost Apple je největším zákazníkem britského začínajícího elektronického podniku Rockley Photonics, který vyvíjí neinvazivní optické senzory pro zjišťování mnoha zdravotních ukazatelů souvisejících s krví, včetně krevního tlaku, hladiny glukózy a alkoholu v krvi.

Společnost Rockley zveřejnila, že jejím největším zákazníkem je Apple, když se připravovala na vstup na burzu v New Yorku. Vzhledem k růstu společnosti Rockley Photonics a rozsahu partnerství Applu s touto společností se zdá být prakticky nevyhnutelné, že technologie zdravotních senzorů této společnosti se v určité fázi dostane do hodinek Apple Watch, jen ne letos.

Zdroj: Macrumors.com