Apple Watch Series 7 jsou venku a prodávat se začnou na podzim

Apple Watch Series 7 se představily na akci California Streaming. Hodinky mají větší displej s tenčími okraji, větší odolností předního skla a rychlejším nabíjením.

Apple na své akci „California Streaming“ představil hodinky Apple Watch Series 7 s novým větším designem, lepším Retina displejem, menšími okraji, lepší odolností, rychlejším nabíjením a dalšími funkcemi.

Apple Watch Series 7 ve větších velikostech

Řada 7 je k dispozici ve velikostech 41 mm a 45 mm, oproti 40 a 44 mm předchozích modelů. Má nový design těla, které má rovnou základnu a měkčí a zaoblenější rohy“. Obrazovka pak využívá o 50 % silnější sklo odolné proti prasknutí. Apple říká, že užší ohraničení umožňuje displeji maximalizovat plochu obrazovky a přitom minimálně měnit rozměry samotných hodinek.

Dotykový senzor byl integrován do panelu OLED, aby se snížila tloušťka displeje a okraje. Kromě toho, že řada 7 nabízí lepší čitelnost a snadné použití, obsahuje také dva unikátní ciferníky - Contour a Modular Duo - navržené speciálně pro nové zařízení.

Apple uvádí, že zcela přepracoval displej tak, aby zmenšil okraje o 40 %. To umožňuje téměř o 20 % větší plochu obrazovky než u řady 6 a o 50 % větší plochu obrazovky než u řady 3. Samotné okraje obrazovky jsou široké pouhých 1,7 mm. To je o 40 % méně než u Apple Watch Series 6. Apple také říká, že vždy zapnutý displej je o 70 % jasnější v interiéru, když máte zápěstí položené.

Nové hodinky‌ také mají certifikaci IP6X, díky čemuž jsou odolné vůči prachu a vodě, s odolností proti plavání WR50. Takže vydrží v hloubce až 50 metrů.

Rychlejší nabíjení místo delší výdrže

Apple uvádí, že řada 7 se nabíjí až o 33 % rychleji než předchozí modely, a to díky aktualizované architektuře nabíjení a rychlonabíjecímu kabelu USB-C. Ten umožňuje přejít z nuly na 80 % za 45 minut a poskytne osm hodin sledování spánku za pouhých 8 minut nabíjení.

Pokud jde o rozhraní, Apple říká, že tlačítka byla přepracována tak, aby využívala výhody většího displeje. Nová klávesnice QWERTY umožňuje klepání nebo posouvání z písmene na písmeno pomocí funkce QuickPath.

Nové hodinky Apple Watch jsou k dispozici v pěti hliníkových barvách, včetně půlnoční, hvězdné, zelené, modré a (PRODUCT) RED. Modely z nerezové oceli jsou k dispozici ve stříbře, grafitu a titan je také k dispozici ve více barvách. Apple Watch Series 7‌ jsou také kompatibilní se stávajícími řemínky hodinek.