iPad mini 6 s Touch ID, větším displejem, USB-C portem a 5G připojením

iPad mini 6 Apple představil na své úterní Keynote. Novinka je oproti předchozí generaci hodně přepracovaná, má větší displej a design po vzoru iPadu Air.

Nový ‌iPad mini‌ má zcela nový design, který už nevyužívá tlačítko Home ve prospěch designu přes celou obrazovku s 8,3palcovým displejem. Obrazovka nabízí široký barevný rozsah, antireflexní vrstvu, jas 500 nitů a True Tone. Nový ‌iPad mini‌ s čipem A15 Bionic je až o 40 % rychlejší ve výkonu CPU ve srovnání s předchozí generací, s ještě větším 80% nárůstem výkonu GPU.

iPad mini 6 ve znamení výkonu

iPad mini získává díky novému čipu A15 Bionic obrovské zvýšení výkonu díky svému neuvěřitelně efektivnímu designu, který zajišťuje celodenní výdrž baterie. Jeho 6jádrový procesor přináší 40procentní skokový nárůst výkonu a 5jádrový GPU 80% skok v grafickém výkonu ve srovnání s předchozí generací iPadu mini. A15 Bionic na iPadu mini zvládne i ty nejnáročnější úkoly - od graficky bohatých her po profesionální aplikace používané designéry, piloty, lékaři a dalšími. Díky svému vysokému výkonu a kompaktnímu designu je iPad mini dokonalým nástrojem, který si uživatelé mohou vzít kamkoli.

Poprvé pro ‌iPad mini‌ nový iPad nabízí technologii 5G, která zákazníkům nabízí ještě vyšší výkon s rychlostí stahování až 3,5 Gb/s. I u 5G Apple tvrdí, že nový iPad mini‌ stále nabízí celodenní výdrž baterie.

Nový ‌iPad mini‌ má také port USB-C a už ne Lightning. Také je vybaven senzorem ‌Touch ID‌ integrovaným do tlačítka napájení.

Kamera, která dává smysl

Na přední straně je nový iPad mini vybaven novým ultraširokoúhlým předním fotoaparátem s 12MP snímačem, který umožňuje Center Stage (Centrování záběru) z iPadu Pro. Díky Center Stage bude ‌iPad mini‌ automaticky udržovat uživatele v záběru při jeho (jejich) pohybu. Zadní fotoaparát má také 12MP snímač se zaostřovacími pixely a větší clonou.

Nový iPad mini‌ šesté generace, kompatibilní s Apple Pencil druhé generace, začíná na ceně 14 490 Kč. K dispozici bude pro předobjednávky od prvního dne uvedení a bude k dispozici v pátek 24. září.

Zdroj: Macrumors