Apple Watch odemknutí iPhone umožní od iOS 14.5. Podívejte se, jak to funguje

Apple Watch odemknutí iPhone budou umožňovat a vše se nyní pilně testuje. V případě, že máte na obličeji roušku, tak nebudete muset zadávat kód a hodinky pomohou.

Apple pro vývojáře vydal beta aktualizaci pro iOS 14.5 a iPadOS 14.5. Součástí nového softwaru je funkce, která má usnadnit odemčení iPhonu při nošení roušky nebo respirátoru pomocí Apple Watch.

Apple Watch odemknutí iPhone podporují

V Nastavení vám bude umožněno zapnout funkci, která dovoluje odemknutí ‌iPhone‌ pomocí Face ID i ověřených Apple Watch současně. Tuto volbu najdete tak, že otevřete aplikaci Nastavení, přejdete do části Face ID a kód, zadáte přístupový kód a poté přepnete na možnost Odemknout pomocí Apple Watch.

K povolení této funkce je vyžadován systém iOS 14.5 na iPhonu a watchOS 7.4 na Apple Watch. Po zapnutí můžete začít s odemykáním a ověřováním pomocí hodinek, když máte na obličeji roušku. Při prvním odemknutí ‌iPhonu‌ pomocí Apple Watch po povolení této funkce budete muset zadat přístupový kód, ale poté je odemykání s Apple Watch plynulé, bezproblémové a rychlé.

Když máte na sobě roušku a používáte Face ID, ucítíte na zápěstí haptické vibrace a hodinky vám dají vědět, že váš ‌iPhone‌ byl odemčen. Na Apple Watch se vzápětí objeví oznámení, že iPhone je odemčen.

Okamžité odemykání

Face ID bude na iPhonu‌ fungovat jako obvykle, takže rozdíl ucítíte pouze prostřednictvím Apple Watch. Někdy dojde k malému zpoždění, které je způsobeno často větší vzdáleností hodinek a iPhonu. Pokud budou hodinky moc daleko, budete upozorněni, že musíte zařízení více přiblížit.

Pokaždé, když odemknete, ucítíte vibrace a uvidíte vyskakovací okno. Obvykle jde o rozhraní, které vypadá jako to, které se objeví, když odemknete Mac pomocí Apple Watch. Odemknutí počítače Mac prostřednictvím ověřených hodinek Apple Watch je již dlouho používanou funkcí.

Pomocí Apple Watch nemůžete nakupovat přes Apple Pay nebo App Store, ani je nemůžete použít k ověřování v aplikacích, které používají Face ID. V těchto situacích stále musíte odstranit roušku a použít standardní autentizaci pomocí Face ID nebo zadat přístupový kód.

Celkově lze říci, že odemknutí ‌iPhonu‌ pomocí spárovaných hodinek Apple Watch je stejně bezproblémové jako odemykání pomocí standardního Face ID a je to stejně rychlé, takže to bude vítaná změna pro lidi frustrované používáním ‌iPhonu‌ při nošení roušky. Budoucí iPhony mohou vedle Face ID obsahovat Touch ID na displeji, ale prozatím je to užitečné řešení pro majitele ‌iPhonů‌, kteří mají také Apple Watch.

Zdroj: Macrumors.com