Samsung Galaxy A5 už je starší telefon, na který ale lze sehnat spoustu příslušenství

Samsung Galaxy A5 se už skoro neprodává a seženete tak spíše bazarové kousky. Jestli ale potřebujete pořídit doplňky k telefonu, na výběr je stále mnoho příslušenství.

Telefonů od Samsungu je hodně a každým rokem několik desítek modelů vždy přibude. Je tak těžké se ve variantách vyznat, V případě Samsungu Galaxy A5 se jihokorejská společnost rozhodla vydat celkem 3 generace zařízení, která začala vyrábět od roku 2015 a v roce 2017 je ukončila. Při výběru krytu nebo jiných doplňků, které mají na telefonu perfektně sedět, se tak vždy podívejte, zda je doplněk určený právě pro Samsung Galaxy A5 a pro daný modelový rok.

Samsung Galaxy A5 a ochranné pouzdro

Zřejmě nejvíce žádaným příslušenstvím bude ochranné pouzdro. Není se čemu divit. Jedná se o v podstatě nezbytnou součást telefonu a chrání ho před poškrábáním i pády. Pro Samsung Galaxy A5 je k dispozici široká škála pouzder a záleží jen na vás, které vyberete.

Jednoduché pouzdro Mercury Jelly je jednobarevným krytem, který stojí doslova pár desítek korun. I kdyby vám mělo vydržet měsíc, vyplatí se pořídit. Spíše s ním ale budete spokojení několik let. Je dostatečně pružné, telefon do něj snadno vložíte a má na sobě všechny výřezy a tlačítka, které potřebujete k bezproblémovému ovládání telefonu.

Pouzdro ale může mít i více funkcí. Knížkový kryt na Samsung Galaxy A5 disponuje hned několika funkcemi. Poslouží jako ochranný obal, použít lze jako peněženka a v neposlední řade s ním budete spokojeni i jako se stojánkem.

Další užitečné doplňky

Další příslušenství už bývá spíše univerzálního rázu. Nemusíte tak vybírat přesně to, které je určeno pro váš telefon, ale bude plnit svoji funkci u různých smartphonů. Například držáky telefonů do auta. Mají často uvedené rozpětí úhlopříčky telefonu, které pojmou. Takový magnetický držák do auta je skvělým doplňkem.

Nejnovější verze Samsungu Galaxy A5 z roku 2017 už je vybavena USB-C konektorem. Pro ten je vhodné pořídit nabíjecí USB-C kabel, protože jeden často nestačí. Buď se časem poničí, ztratíte ho, nebo někde zapomenete. A protože telefon vydrží nabitý ne moc dlouho, můžete ho pak postrádat.

Příslušenství je opravdu hodně a je jen na vás, které se vám bude hodit. Nemusíte se přitom připravovat na to, že doplňky jsou drahé. Většinou se jedná o investici maximálně několik set korun a vydrží vám několik let spokojeného používání.