Apple Watch kryt z 24karátového zlata? Udělejte si je doma sami!

Apple Watch kryt je tvořen z hliníku, oceli, případně keramické hmoty. Kdysi Apple prodával i zlatou variantu. A tu si svépomocí můžete vytvořit i dnes!

V roce 2016 Apple oficiálně ukončil prodej speciální zlaté varianty Apple Watch Edition. Moc se neuchytila a není divu. Za 18karátovou verzi totiž americká společnost požadovala od zákazníků 10 000 dolarů, což je v přepočtu kolem 230 tisíc korun. U klasických hodinek je to v případě určité exkluzivity opodstatněné, u produktu, který za pár let zastará a operační systém nestíhá i obvyklé úkony, už moc ne.

Apple Watch kryt jako šperk

YouTube hvězdy Casey Neistat a Zack Nelson ale vymysleli se svým týmem postup, jak z Apple Watch Series 4 vytvořit zlatou 24karátovou parádu. Ano, zdálo by se, že se trochu zbláznili a v podstatě vytvořili produkt, který musí být ještě dražší než byly kdysi Apple Watch Edition. Oba postupy výroby jsou ale dost rozdílné. A pokud chcete jednoduše hodinky ozvláštnit nějakým tím zlatem, zkuste zlatý řemínek na Apple Watch.

Zatímco původní Apple Watch kryt byl tvořen kompletně ze zlata, nynější postup počítá s „pouhým“ pozlacením už stávajícího krytu. Casey a Zack tak vzali Apple Watch Series 4 s podporou LTE, které mají ocelové šasi. Umístili je do roztoku elektrolytického čističe, pak ponořili do kyselého roztoku, aby vyleptal stávající vrstvu a nakonec ponořili do roztoku se zlatem.

Zdroj: Macrumors.com