Selfie tyč se stativem je praktické zařízení pro vaše lepší fotografie

Selfie tyč se stativem není to hloupé zařízení, s jehož pomocí se fotí turisté v metropolích. Z klasické selfie tyče se během okamžiku změní ve stativ.

Dle Wikipedie je selfie typ fotografického autoportrétu, obvykle pořízeného z ruky za pomoci digitálního fotoaparátu či chytrého telefonu. Ve slovníku Oxford Dictionaries Online je popsán jako „fotografie sebe sama, běžně pořízená chytrým telefonem nebo webkamerou a nahrána na sociální síť“.

Selfies jsou často určena pro publikování na sociálních sítích a sítích pro sdílení fotografií on-line, jako jsou Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Whatsapp a Snapchat. Selfies jsou většinou neformální snímky pořízené „z ruky“ či před zrcadlem. Na snímcích je zobrazen buď fotograf sám, nebo fotograf a tolik lidí, kolik se jich vejde do záběru. Skupinové selfies jsou označovány jako „group selfies“.

 

Historie selfie

I když se selfie fotografie zpopularizovala zejména po sklonku milénia, kdy dostala i své jméno, pořizování autoportrétů sahá daleko do historie. S největší pravděpodobností totiž první selfie pořídil jistý Robert Cornelius a to již v roce 1839. Více se však začala pořizovat až po roce 1900 a to díky příchodu zařízení Kodak Brownie.

Od roku 1909 pak hojně snímky selfie, a to dokonce i skupinové, pořizoval angličan Joseph Byron. Díky váze a rozměrům tehdejších fotoaparátů mu s jeho držením často musel někdo vypomoci. Jeho na Manhattanu založené studio Byron Photography dokonce funguje dodnes (na snímku níže se jedná o toho muže vlevo).

Selfie s sebou ale nese i jisté nebezpečí. Kvůli ideálnímu zachycení autoportrétu jsou lidé schopní hodně riskovat. Také proto má tento koníček na svědomí již více jak 259 potvrzených úmrtí. To bylo nejčastěji zapříčiněno pádem z výšky, dopravní nehodou nebo smrt zavinilo divoké zvíře.

 

Selfie tyč se stativem

Hledáte-li ideální selfie tyč, sáhněte rovnou po té od značky Celly, která nabízí i možnost stativu. I když se optika mobilních telefonů neustále zlepšuje, snížené světelné podmínky ji stále činí problémy. Stativ tak především zajistí stabilizaci zařízení a tím i ostrou výslednou fotografii. A proč nosit dvě příslušenství, když můžete mít jen jedno a to multifunkční s váhou pouhých 150 gramů.

Celly Propod se díky svému univerzálnímu provedení dokáže lehce proměnit z klasické Bluetooth selfie tyče v praktický stativ. Pro připevnění telefonu slouží nastavitelné kleště o maximální šířce 8 cm, vhodné pro všechny telefony do velikosti 6,2 palců. Spoušť fotoaparátu pak lze ovládat tlačítkem na rukojeti tyče.