Apple Watch 6 vs SE. Které hodinky pořídit a jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Apple Watch 6 vs SE a jaké hodinky z aktuální nabídky Applu vybrat? Vypadají na první pohled stejně, ale Apple Watch Series 6 jsou dražší a disponují pár kunkcemi navíc.

Podobný vzhled, ale řada 6 má více designových možností. Obě varianty mají stejný displej a rozlišení, takže získáte stejný zážitek ze sledování. Jsou také vodotěsné do 50 metrů, takže s nimi můžete plavat. Řemínky na Apple Watch k nim připojíte také stejné.

Apple Watch 6 vs SE jsou stejné, ale...

Watch Series 6 mají však více možností přizpůsobení a barev. Kromě standardních stříbrných, šedých a zlatých hliníkových barev přichází Series 6 v modré a červené barvě. Mají také ocelové a titanové varianty s různými barevnými možnostmi v obou materiálech. Hermès, luxusní módní společnost a dlouholetý partner Apple Watch, má pro Series 6 také vlastní nové řemínky.

A konečně, řada 6 má vždy zapnutý displej. Původně představený v hodinkách Series 5 v loňském roce. Znamená to, že displej je neustále zapnutý a nemusíte zvedat zápěstí nebo klepat na obrazovku, abyste se podívali na čas nebo zkontrolovali oznámení.

Jiné funkce

Watch Series 6 má nejnovější čipovou sadu S6 od společnosti Apple, zatímco Series SE má procesor S5. Zatímco nastavení Watch SE není tak pokročilé jako Series 6. Apple uvedl, že SE jsou dvakrát rychlejší než Series 3 z roku 2017.

Jednou z hlavních aktualizací, která je k dispozici pouze u Watch Series 6, jsou senzory, které měří hladinu kyslíku v krvi. Funkce je známá jako jako oxymetr, dokáže za 15 sekund shromáždit důležité informace o vašem dýchání a krevním oběhu a poskytnout klíčový přehled o vašem celkovém respiračním a srdečním zdraví. Je to zvláště důležité pro osoby postižené virem COVID-19, protože hladina kyslíku v krvi svědčí o tom, jak závažné onemocnění ovlivňuje vaše tělo.

Zdraví především

Doprovodná aplikace Kyslík v krvi bude provádět měření na pozadí, například během spánku, ale uživatelé mohou také ručně aktivovat měření. Data lze prohlížet prostřednictvím vestavěné aplikace Zdraví, kde můžete zobrazit své úrovně a sledovat trendy v čase.

Obě hodinky mají také optický srdeční senzor pro měření srdeční frekvence. Ale Apple Watch Series 6 mají také aplikaci pro svůj elektrický snímač srdce (zkráceně EKG), který debutoval na Watch Series 4, aby detekoval nepravidelné srdeční rytmy.

Watch Series 6 mají také čip Ultra Wideband nebo-li U1. Tento čip, který je k dispozici v telefonech iPhone počínaje řadou iPhone 11, je určen pro „prostorové povědomí“ a pomáhá zařízením přesněji najít jiná zařízení, když jsou v těsné blízkosti. Když byl v loňském roce uveden na trh, společnost Apple uvedla, že tento čip zlepší AirDrop, službu, která uživatelům iPhone umožní rychle sdílet soubory s okolními iPhony. Provokativně Apple dodal, že „to je jen začátek“ jeho používání. Mnoho lidí věří, že čip U1 ve skutečnosti vytváří základ pro dlouho pověstný sledovací štítek Applu.

Software

Obě verze hodinek využívají systém watchOS 7. Uživatelé tak mohou spárovat svůj iPhone s hodinkami Apple Watch někoho jiného, ​​ať už jde o člena rodiny, jako je malé dítě nebo starší dospělý. Poté můžete použít ovládací prvky, jako je omezení kontaktů a stahování aplikací nebo automatické sledování polohy. Druhý uživatel také nemusí mít svůj vlastní iPhone. WatchOS 7 přichází také s řadou nových ciferníků, včetně těch pro samolepky Memoji.

Cena dražších Apple Watch Series 6 je 11 490 Kč. Levnější SE začínají na 7 990 Kč.