Apple Watch 5 stainless steel se u nás neprodávají. Vadí to?

Apple Watch 5 stainless steel jsou hodinky vyrobené z tvrdé oceli a oproti hliníkovým mají hned několik výhod. U nás je ale (zatím) nekoupíte.

Apple Watch Series 5 jsou krásné hodinky, ale americká firma prodává různé varianty v různých částech světa. Ve své domovině, tedy v USA, si mohou zákazníci vybírat hodinky hned z několika materiálů. Kromě hliníkových, které u nás dobře známe, se ještě prodávají v titanovém, keramickém a právě ocelovém provedení.

Apple Watch 5 stainless steel se tolik nepoškrábou

Někdo by mohl namítnout, že hliník je sám o sobě odolným materiálem a pokud by si měl koupit za více peněz ocelovou variantu, rozhodně by to neudělal. Sice to působí dojmem, že si připlatíte pouze za tradiční hodinkový materiál a kromě vyšší tvrdosti, přičemž už hliník je dost odolný, nic navíc nedostanete.

V tomto případě musíme oponovat, protože kromě větší odolnosti pouzdra Apple vybavuje všechny své hodinky, kromě hliníkových, tvrdším sklem, které kryje displej, V reálu se tak snadno nepoškrábe a kdo používá dlouho své hliníkové Apple Watch, dá mi za pravdu, že už jsou dosti opotřebovaná. Řešením může být ochranná fólie pro Apple Watch. Je tenká, nebude vás v ničem omezovat a zabráníte škrábancům.

Ocelové Apple Watch a jejich displej kryje safírový povrch. Proto se tolik nebudou škrábat a ani silnější střet s ostrým předmětem nemusí mít fatální důsledky. Když by vám na hliníkových nestačila fólie, jde koupit i kryt na Apple Watch a to dokonce v tenké verzi. Poskytne přístup ke všem ovládacím prvkům a hodinky nabudou jenom velmi mírně.