Jaké aplikace čekat na Apple Vision Pro

Vision Pro má dnes k dispozici zcela nový obchod s aplikacemi a malí i velcí vývojáři vytvářejí aplikace optimalizované pro prostorové výpočetní zařízení. Optimalizované aplikace jsou ty, které využívají pohlcující schopnosti nabízené zařízením Vision Pro, ale uživatelé také zjistí, že mnoho aplikací pro iPad může fungovat na náhlavní soupravě.

Pro ty, kteří mají nové zařízení Vision Pro a hledají nový obsah ke stažení, jsme shrnuli některé z více než 600 aplikací, které nabízejí nativní podporu systému VisionOS.

Počasí

Existuje poměrně dost populárních aplikací pro počasí, které přecházejí do obchodu s aplikacemi Vision Pro, a jsou to dobré volby, pokud chcete vybavit svůj virtuální pracovní prostor oknem, které poskytuje přehled o venkovních podmínkách.

CARROT Weather

CARROT Weather má rozhraní optimalizované pro systém VisionOS s průsvitným oknem, které lze umístit kamkoli do prostoru kolem vás. Má všechny funkce, které můžete očekávat od CARROT Weather na jiných platformách, včetně oblíbených položek, časů západu/ východu slunce, desetidenní předpovědi, kvality ovzduší, aktuálního stavu počasí, hodinové předpovědi a dalších. K dispozici je také 3D glóbus, se kterým můžete interagovat a zkoumat počasí novým způsobem.

Shorts or Pants - Šortky nebo kalhoty je aplikace pro předpověď počasí s přizpůsobitelnými motivy a kartami pro teplotu, kvalitu vzduchu, vlhkost, srážky, UV index a další.

Mercury Weather - Mercury Weather nabízí výběr interaktivních mini okének s počasím, která lze umístit kamkoli do prostředí.

Seasons - Roční období je pohlcující aplikace počasí, která byla navržena pro zařízení Vision Pro. Využívá technologii prostorového zvuku a obsahuje 34 pohlcujících atmosfér počasí, které mohou uživatelé zažít. Aplikace také nabízí minutové, hodinové a denní předpovědi spolu s dalšími informacemi o počasí.

Produktivita

Společnost Microsoft nabízí několik aplikací optimalizovaných pro Vision Pro, včetně aplikací Excel, PowerPoint, Word a Teams, a navíc jsou k dispozici nejrůznější aplikace pro úkoly, kalendáře a další možnosti pro nastavení Vision Pro.

Aplikace společnosti Microsoft

Společnost Microsoft navrhla verze Vision Pro aplikací Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote a Loop. Všechny aplikace mají rozhraní optimalizované pro systém VisionOS s průsvitností, která umožňuje splynutí pracovního obsahu s pozadím, a okna aplikací lze umístit kamkoli ve virtuálním prostoru.

Aplikace Vision Pro umožňuje uživatelům procvičovat prezentace v aplikaci PowerPoint, jako by prezentovali před publikem, zatímco aplikace Excel má nástroje pro tvorbu grafů se složitými vzorci, grafy a tabulkami a pro vizualizaci dat. Word má režim soustředění pro blokování rušivých vlivů a aplikace Teams využívá funkci Vision Pro Persona.

Fantastical

Oblíbená aplikace Fantastical s kalendářem byla pro Vision Pro přepracována a obsahuje rozhraní optimalizované pro systém VisionOS, které lze umístit kamkoli do virtuálního prostoru kolem vás. Má všechny zvonky a píšťalky aplikace Fantastical, které uživatelé znají, a navíc podporuje více oken a další funkce systému visionOS. Aplikace Fantastical je k dispozici zdarma, předplatné umožňuje odemknout další možnosti. Stávající předplatitelé budou mít přístup ke všem prémiovým funkcím aplikace visionOS.

Things 3

Oblíbená aplikace pro správu úkolů Things 3 má nové rozhraní určené pro Vision Pro, které lze používat v různých prostředích. Lze otevřít více oken aplikace Things a rozmístit je kolem sebe tak, abyste si vytvořili vlastní pracovní prostor, a rozhraní lze ovládat pomocí gest očí a rukou. Aplikace se synchronizuje s verzemi Things pro Mac, iPad, iPhone a Apple Watch a funguje s bezdrátovou klávesnicí. Aplikace je k dispozici za jednorázovou cenu 30 dolarů.

Box

Služba cloudového úložiště Box vytvořila aplikaci Apple Vision Pro, která podporuje prohlížení a manipulaci s 3D objekty, spolupráci, optimalizaci designu, videa a animace a další funkce. Společnost Box uvádí, že maloobchodníci mohou aplikaci Vision Pro používat k rozhodování o návrzích designu výloh, výrobci si mohou prohlížet 3D rendery a vzdělávací instituce se mohou zapojit do virtuální výuky pomocí 3D modelů složitých konceptů.

Aplikace Flowriter umožňuje pomocí umělé inteligence vygenerovat libovolné místo a vytvořit tak pohlcující pozadí, které lze použít jako kulisu pro psaní. Aplikace poskytuje vlastní výřezy, takže důležité předměty, jako je stůl a klávesnice, zůstávají viditelné, zatímco vše ostatní je pro účely soustředění uzavřeno. Soubory lze snadno exportovat do počítače Mac, stejně jako vygenerovaná pozadí. Cena aplikace je 9,99 USD měsíčně.

Parcel - Aplikace pro sledování zásilek Parcel je k dispozici v zařízení Vision Pro s rozhraním optimalizovaným pro systém visionOS pro sledování zásilek.

Airmail - Oblíbená poštovní aplikace Airmail je k dispozici v systému visionOS, takže uživatelé Airmailu mohou na Vision Pro prohlížet svou poštu v optimalizovaném rozhraní s průsvitností oken a podporou gest.

OmniPlan 4 - OmniPlan 4 pro Vision Pro přenáší známé rozhraní aplikace do prostorového prostředí.

ReminderCal 3 - ReminderCal 3 přináší do aplikace Vision Pro rozhraní aplikace ReminderCal, které však bylo přepracováno a má nativní vzhled a rozhraní. Pomocí aplikace ReminderCal 3 lze připomenutí synchronizovat s kalendářem, přičemž vše lze provádět offline.

Focus - Focus je aplikace pro správu času Pomodoro, která do vašeho virtuálního prostoru přináší časovač Pomodoro pro správu úkolů a sledování pracovních cílů.

Söka - Söka je aplikace pro vytváření a sledování seznamů úkolů a cílů. Ke generování návrhů využívá umělou inteligenci.

Planny - Planny je jednoduchá aplikace pro plánování dne s rozhraním optimalizovaným pro systém VisionOS.

Focused Work - Focused Work je aplikace s časovačem Pomodoro, která slouží k nastavování časových relací Focus pro dokončení práce.

Email Me - Email Me je aplikace, která vám umožní poslat si e-mailem poznámku, abyste nezapomněli splnit úkol.

Runestone - Runestone je textový editor pro aplikaci Vision Pro. Podporuje více než 25 programovacích jazyků a má zvýraznění syntaxe, čísla řádků, vlastní motivy a další funkce.

Chronicling - Chronicling je navržena tak, aby vám umožnila sledovat a vizualizovat cokoli, od zvyků a domácích prací až po nálady, léky, události a další.

Spark - Oblíbená e-mailová aplikace Spark od společnosti Readdle je k dispozici v zařízení Vision Pro s prostorově optimalizovaným prostředím. E-maily můžete psát v pohlcujícím interaktivním prostředí a číst je ve velkých oknech.

Numerics - Numerics je aplikace pro sledování a sdílení klíčových ukazatelů výkonnosti. Dokáže sjednotit metriky z řady různých nástrojů do sdílených řídicích panelů, které poskytují 360stupňový pohled na výkonnost podniku.

Finalist Daily Planner - Finalist Daily Planner integruje události kalendáře, Připomínky, počasí a další funkce pro jednoduché plánování a navíc obsahuje poznámkový blok.

Nástroje

Vision Pro se dodává s řadou užitečných aplikací, takže na náhlavní soupravě budete moci dělat vše od používání kalkulačky až po sledování rozpočtu.

Juno

Aplikace Juno for YouTube umožňuje uživatelům sledovat YouTube v rozhraní VisionOS, aniž by museli používat Safari. YouTube nevytváří aplikaci Vision Pro, takže Juno je alternativou, která nabízí nativní ovládání, změnu velikosti, detekci poměru stran a další funkce. Její cena je 4,99 USD.

Pcalc - Oblíbená aplikace kalkulačky Pcalc byla přenesena do Vision Pro a umožňuje uživatelům umístit kalkulačku kamkoli na pracovní plochu.

JigSpace - JigSpace je aplikace, která uživatelům umožňuje vytvářet a prohlížet 3D prezentace a zobrazovat je v rozšířené realitě.

Calc Board - Calc Board je prostorová kalkulačka, která poskytuje kalkulačku, kterou lze používat pomocí gest rukou, přičemž výpočty se zobrazují na samostatném displeji při vypisování rovnice.

CardPointers - Zaměřeno na pomoc lidem s kreditními kartami šetřit peníze získáváním bodů a peněz zpět. Verze pro systém VisionOS se aktualizuje, zatímco uživatel nakupuje v prohlížeči Safari, a ukazuje, které karty mu při placení vynesou nejvíce bodů.

Bills to Budget - Aplikace pro správu peněz a sestavování rozpočtu, která umožňuje zobrazit vaše výdaje v rozbalovacím okně aplikace visionOS.

Plant Daddy - Umožňuje sledovat rostliny a posílat připomenutí, kdy je čas zalít. Okna rostlin v aplikaci visionOS lze uspořádat ve virtuálním prostoru a můžete například nastavit, aby okno bylo ve stejné oblasti jako vaše rostliny.

Timely: Spatial Clock - Timely je jednoduchá aplikace, která uživatelům systému Vision Pro umožňuje přidat hodiny kamkoli do pracovního prostoru.

La Terminal - La Terminal je aplikace aplikace Vision Pro pro ty, kteří raději používají příkazový řádek. Obsahuje funkce vyhledávání příkazů a asistence umělé inteligence spolu s vizualizací využití procesoru a paměti. K dispozici jsou různá témata a pozadí, ze kterých si uživatelé mohou vybrat a přizpůsobit si tak vzhled.

Locked Notes: Access - Access je aplikace, která umožňuje ukládat hesla, bankovní účty, zabezpečené poznámky, kreditní karty a další informace s daty synchronizovanými přes iCloud. Integruje se s funkcí Hesla v zařízeních Apple.

SubManager - SubManager je aplikace pro správu předplatného, která uživatelům umožňuje sledovat předplatné na jednom místě a upozornit je na blížící se obnovení předplatného.

Visual - Visual je časovač odpočítávání, který uživatelům umožňuje přidat časovač do virtuální pracovní plochy.

TLDR AI - Zobrazuje shrnutí jakéhokoli článku na webu a poskytuje klíčové body. Dokáže také shrnout jakýkoli odkaz URL nebo text, který do něj vložíte.

Alpenglow - Alpenglow je aplikace, která uživatelům umožňuje zobrazit časy východu a západu slunce a magické hodiny pro libovolné místo a plánovat fotografování. Poskytuje také předpovědi, zda bude východ nebo západ slunce barevný nebo nevýrazný.

Tizipizi - Tizipizi je aplikace pro správu časových pásem, která slouží k převodu časových pásem a plánování schůzek po celém světě. Má referenční hodiny, podporu sdílení času, motivy hodin, nástroje pro plánování schůzek a další funkce.

Životní styl, fitness a vaření

Aplikace pro životní styl zahrnují celou škálu od meditace po plánování pokoje a vše mezi tím. Existuje poměrně dost aplikací zaměřených na relaxaci, stejně jako některé na vaření a cvičení.

Crouton

Aplikace Crouton umožňuje vybrat si recept a sledovat ho při vaření. Průvodce velikostí vám umožní představit si velikost pokrmu, můžete si vytvořit hromádky karet pro plánování jídel a přidat je do rychlého týdenního plánu jídel a je zde možnost umístit po kuchyni během vaření časovače, abyste měli přehled o tom, co děláte v AR.

Odio - Odio nabízí pohlcující zvukové krajiny rozšířené reality, které mají uživatelům pomoci soustředit se na práci nebo relaxovat. Aplikace obsahuje prostorové zvukové ornamenty, které slouží jako ústřední bod pro pohlcující zvukový zážitek.

Sprinkles - Sprinkles je velmi jednoduchá aplikace, která vytváří spršky konfet a umožňuje uživatelům ovládat konfetové dělo.

Project Alleycat - Project Alleycat je aplikace Vision Pro, která uživatelům umožňuje procházet uličkami středověkého anglického města Tewkesbury. Aplikace obsahuje také průvodce historií Tewkesbury.

Resolve - Resolve je podniková aplikace pro Vision Pro, která umožňuje těm, kteří navrhují, staví a provozují budovy, prohlížet data na náhlavní soupravě. Pomocí aplikace Resolve mohou uživatelé procházet budovami a zkoumat návrhy ještě před zahájením stavby.

SmartGym - SmartGym pro Vision Pro umožňuje uživatelům nastavovat sestavy a cvičení, učit se správnou techniku a sledovat pokroky v kondici.
Animant - Umožňuje pořídit panorama a vytvořit pozadí, skenovat klíčové objekty a animovat pohyb modelů v prostoru. Jedná se o způsob vytváření vzpomínek v rozšířené realitě.

Healium - Healium je aplikace pro všímavost, která nabízí pohlcující zážitky určené ke snížení stresu a úzkosti.

Ambre - Aplikace Ambre pro správu receptů umožňuje uživatelům otevřít ingredience a pokyny k receptům v různých oknech, přičemž okna lze umístit po kuchyni na vhodné místo.

Elysian Fields - Elysian Fields je meditační aplikace, která kombinuje uklidňující zvuky s vysoce kvalitními vizuálními efekty.

Nuits - Nuits nabízí uklidňující zvuky a pozadí s animovanými miniaturami. Lze ji použít jako časovač Pomodoro nebo k odříznutí hluku na pozadí pro lepší spánek a soustředění.

PhotoShade - PhotoShade pro systém VisionOS nabízí pohlcující prostor, který zobrazuje 3D mřížku vašich obrázků, přičemž fotografie jsou seřazeny podle barev.

Zábava

V kategorii zábavy bude možná hned první den k dispozici nejvíce aplikací, protože společnosti jako Disney+ a Max vyvíjejí vlastní zážitky. K dispozici jsou také aplikace pro sledování filmů, interaktivní sportovní aplikace a další.

Disney+

Aplikace Disney+ pro Vision Pro umožňuje uživatelům sledovat obsah Disney+ ve čtyřech prostředích vytvořených společností Disney, například ve věži Avengers a na Tatooine. Každé z těchto prostředí obsahuje animace a zvuky, které jsou navrženy tak, aby prostor působil živě, a navíc jsou zde k nalezení velikonoční vajíčka z filmů.

Max - Aplikace Max obsahuje tematická prostředí, například místnost Železného trůnu a Rudou baštu z pořadu Dům draků.

Amazon Prime Video

IMAX - Aplikace IMAX nabízí výběr 2D a 3D obsahu, například dokumentární film Deep Sky.

NBA - Aplikace NBA v systému Vision Pro umožňuje basketbalovým fanouškům streamovat až pět přenosů živě nebo na vyžádání a sledovat statistiky hráčů a týmů v reálném čase.

PGA TOUR Vision - Tato aplikace využívá sledování odpalů v reálném čase navrstvené na 3D modely skutečných golfových hřišť, aby oživila turnaj v prostoru uživatele.

MUBI - Obsah MUBI lze sledovat v nativní aplikaci MUBI pro Vision Pro.

Crunchyroll - Crunchyroll má rozhraní optimalizované pro aplikaci Vision Pro s možnostmi přizpůsobení seznamů sledování a streamování anime.

Play - Play umožňuje vytvářet záložky a organizovat videa ze streamovacích služeb, YouTube a dalších služeb a vytvářet seznamy skladeb obsahu.

FilmNoir - FilmNoir umožňuje uživatelům sledovat oblíbené filmy a televizní pořady, vytvářet seznamy sledování a historii sledování.

Sequel - Sequel umožňuje sledovat filmy, které chcete sledovat, hry, které chcete hrát, a knihy, které chcete číst, a to vše na jednom místě.

Komunikace

Oblíbená aplikace Zoom pro videokonference má nativní podporu aplikace Vision Pro a k dispozici je také několik aplikací GIF pro vyhledávání a vytváření GIFů ke sdílení na sociálních sítích.

Zoom - Aplikace Zoom nabízí škálovatelné rozhraní, které lze zobrazit v reálném světě nebo na virtuálním pozadí. Podporuje funkce Personas, podobně jako FaceTime. Později v tomto roce bude aplikace podporovat sdílení 3D souborů a integraci týmového chatu.

GIF Editor - Umožňuje vytvářet a kombinovat GIFy a efekty pro použití na sociálních sítích.

Heypster - Heypster je aplikace, která umožňuje vyhledávat GIFy, s nimiž můžete reagovat na sociálních sítích.

Audio

Existuje celá řada zvukových aplikací, které spojují tvorbu zvuku s gesty a přinášejí jedinečný, pohlcující zážitek.

djay

Populární DJ software a aplikace pro mixování hudby djay je k dispozici na Apple Vision Pro. Aplikace byla pro Vision Pro zcela přepracována a nabízí prostorové rozhraní a ovládání pomocí gest, které umožňuje pohlcující způsob vytváření nových mixů. K dispozici jsou 3D gramofony, s nimiž lze interagovat, dynamické světelné show doprovázející hudbu, vizuální čištění zvuku a zábavné doplňky, jako je diskokoule, kterou lze umístit kamkoli. Djay se nyní integruje také s Apple Music, což je funkce dostupná na všech platformách Apple.

Existuje celá řada zvukových aplikací, které spojují tvorbu zvuku s gesty a poskytují tak jedinečný, pohlcující zážitek.

Audio Vision - Audio Vision je aplikace pro analýzu zvuku, která poskytuje analýzu spektra v reálném čase a vizualizaci rozložení frekvencí. Obsahuje také vizualizaci tvaru vlny pro lepší pochopení skladby a zvukové kompozice.

Longplay - Longplay je hudební aplikace, která umisťuje vaše alba na masivní zakřivenou stěnu, abyste viděli vše, co máte ve své knihovně.

Spatial Symphony - Spatial Symphony je hudební aplikace, která umožňuje uživatelům vytvářet, manipulovat a zkoumat zvuk pomocí gest rukou. Uživatelé si mohou vybrat z řady přednastavených zvuků a pohybem ruky zvuk tvarovat.

NowPlaying má funkci SongDisplay, která využívá mikrofon Vision Pro k identifikaci hudby z libovolného zdroje a navíc poskytuje zajímavé podrobnosti o skladbách, albech a interpretech.

Animoog Galaxy - Animoog Galaxy je aplikace pro tvorbu hudby, která kombinuje generativní vizuální a zvukové efekty se stávajícím prostředím uživatele. Má řadu ovládacích prvků syntezátoru a 120 profesionálně navržených předvoleb pro plné možnosti designu zvuku.

AmazeVR Concerts - Tato aplikace poskytuje prostorová interaktivní hudební představení, přičemž cena koncertů je 13 USD. V současné době zde vystupují Zara Larsson, T-Pain a UPSAHL a další se chystají.

Umění a design

Da Vinci Eye - Da Vinci Eye je aplikace, která dokáže promítnout obrázek na libovolný malý nebo středně velký povrch, abyste jej mohli obkreslit a vytvořit umělecké dílo. Aplikace je navržena tak, aby uživatelům pomohla zlepšit se v kreslení, malování a dalších řemeslech. K dispozici je také funkce Mural Maker pro vytváření velkoplošných uměleckých děl.

Planner 5D - Planner 5D je aplikace pro navrhování interiérů a vylepšování domácnosti, která uživatelům umožňuje prohlížet 3D návrhy, přizpůsobovat interiérové předměty a povrchy, zkoumat 360stupňové rendery a panoramata a vytvářet návrhy se stovkami katalogových položek.

LiveSurface - LiveSurface umožňuje uživatelům umisťovat svá umělecká díla, fotografie, sochy a ilustrace na objekty v reálném světě.

Bento Craft - umožňuje vývojářům vytvářet marketingové obrázky pro jejich aplikace, které lze použít v sociálních médiích, na webových stránkách a dalších.

Scenery - Scenery je prostorový výpočetní nástroj pro tvorbu a vyprávění příběhů, který umožňuje tvůrcům vytvářet vícesmyslové pohlcující zážitky bez použití kódu.

CamPlan - CamPlan dokáže vytvořit 3D model vašeho prostoru a k dispozici je asistent pro návrh interiéru s umělou inteligencí, který umožňuje měnit barvu stěn, přidávat osvětlení, vybírat nové textury a další funkce.

Vzdělávání

Vzdělávací aplikace patří v současné době k těm nejzajímavějším, přičemž aplikace nabízejí vše od zkoumání noční oblohy až po pohled do nitra srdce.

Sky Guide

Aplikace Sky Guide byla pro Vision Pro přepracována a nabízí uživatelům řadu zážitků, například polární bouři a historický meteorický déšť, a navíc jsou k dispozici pohledy na oblohu ve vlnových délkách, které nejsou viditelné pouhým okem. Uživatelé mohou prozkoumávat hluboký vesmír pomocí dalekohledů se zoomem a vytahovat souhvězdí z oblohy a interagovat s nimi.

Complete HeartX

Complete HeartX obsahuje fotorealistické modely srdce. Gesty lze zkoumat srdce z libovolného úhlu a jsou zde podrobné informace o srdečních stavech a jejich vlivu na strukturu a funkci srdce.

School Assistant

School Assistant je aplikace pro plánování pro studenty, která jim umožňuje sledovat domácí úkoly, testy, časy vyučování a další. Má nativní design systému VisionOS s průsvitností pro okna, a protože je určena pro studenty, je ke stažení a používání zcela zdarma.

Voyager - Voyager kombinuje satelitní snímky, terén ve vysokém rozlišení a živá dopravní data a poskytuje tak 3D průzkum letiště. Letiště jsou zobrazena ve 3D na plovoucím disku, který lze prohlížet z libovolného úhlu.

Insight Heart - Insight Heart poskytuje interaktivní pohled na lidské srdce zblízka.

CellWalk - CellWalk zavede uživatele do procesů života pomocí řízených lekcí, pohledu do nitra bakteriální buňky a dalších možností.

Night Sky - Night Sky je aplikace osobního planetária. Uživatelé mohou zkoumat planety, hvězdy, souhvězdí a další. Aplikace dokáže identifikovat hvězdy a planety, které jsou na obloze nad sebou, a s planetami a souhvězdími lze interagovat pomocí gest rukou.

Schooly - Schooly je aplikace pro správu školních úkolů a tříd. Lze ji používat ke sledování úkolů, získávání připomínek, když je třeba odevzdat práci, a k dalším účelům.

Subjects - Předměty je aplikace pro sledování domácích úkolů, známek a rozvrhu hodin.

Cestování

Pines - Pines obsahuje informace o více než 2 500 místech pro kempování v USA a aplikace Vision Pro usnadňuje hledání a objevování nových míst.

Pack, Repeat - Pack, Repeat je aplikace, která má uživatelům pomoci s balením na cesty. Má přizpůsobitelný kontrolní seznam všech položek, které by člověk mohl potřebovat, takže nic nezapomene.

Nakupování

Lowe's, Zillow a další společnosti navrhly interaktivní aplikace, které přenášejí nakupování do obývacího pokoje.

Zillow

Zillow má novou užitečnou aplikaci "Immerse" pro Vision Pro, která nabízí realistické, pohlcující virtuální prohlídky domů, které jsou na prodej. Nabízí 3D panoramatický pohled na každou místnost od stropu až po podlahu.

Lowe's

Aplikace Lowe's pro Vision Pro umožňuje uživatelům vytvořit si kuchyň snů a přizpůsobit si interaktivní 3D scénu kuchyně. K dispozici jsou designérsky vybrané styly a také možnosti přizpůsobení se stovkami reálných materiálů, zařízení a spotřebičů.

J.Crew - Aplikace J.Crew Virtual Closet nabízí živé konzultace a pomáhá uživatelům prozkoumat vzhled v prostorovém prostředí pomocí figuríny, kterou lze obléknout do oblečení J.Crew.

Wayfair Decorify - Aplikace Decorify společnosti Wayfair umožňuje uživatelům procházet položky a prohlížet si je ve svých prostorách.

Facades - aplikace Facades Michaela Steebera, která je zaměřená na maloobchodní prodejny Apple, je k dispozici v aplikaci Vision Pro. Uživatelé mohou prozkoumat všech více než 500 prodejen společnosti Apple, sledovat prodejny, které navštívili, oblíbené prodejny a sledovat změny v prodejnách v průběhu času.

Hry

Na zařízení Vision Pro je k dispozici poměrně dost her, z nichž mnohé mají rozhraní optimalizované pro Vision Pro a využívají hraní pomocí gest. Mnoho aplikací, které nejsou optimalizovány pro Vision Pro, lze na zařízení spustit a hrát je pomocí ovladače Bluetooth.

Wisp World

Wisp World umožňuje uživatelům zařízení Vision Pro spřátelit se s malým lesním duchem, který má žít na vašem stole. Lze jej používat spolu s dalšími aplikacemi a přidat si tak na pracovní plochu digitálního přítele.

Postupem času se prostředí ducha vyvíjí, jak s ním mluvíte a navazujete s ním pouto, a dochází k uklidňujícím interakcím a zvukům. Wisp World obsahuje příběh z mobilní hry Overbeast od Liquid City, takže fanoušci této hry si aplikaci užijí.

Blackbox

Logická hra Blackbox za 20 dolarů dává hráčům za úkol vyřešit řadu bublinových hádanek, které se před nimi vznášejí ve vzduchu. Stejně jako v případě Blackbox na iPhonu existují jedinečné způsoby, jak hádanky zdolat, například pohybovat se určitým způsobem, používat zvuk a další. Vývoj hry bude pokračovat po celý rok a aktualizace obsahu budou k dispozici zdarma.

Loóna

Loóna je prostorová logická hra, ve které hráči skládají 3D dioramata a vytvářejí animované scény, které ožívají. Hra je popisována jako relaxační puzzle s intuitivními mechanismy, které využívají ovládání gesty zařízení Vision Pro. Hra je ke stažení zdarma, ale odemknutí plné verze vyžaduje nákup v aplikaci za 19,99 USD.

What the Golf?

Arkádová hra Apple What the Golf? pro systém VisionOS přináší golfové hřiště do okolí uživatele, přičemž jde o to, aby si zahrál golf s koňmi, auty, domy, planetami a dalšími. Je podobná hře What the Golf? pro iOS, ale je určena pro prostorové prostředí.

Super Fruit Ninja

Super Fruit Ninja kombinuje známou hratelnost s prostorovými výpočty. Hráči mohou krájet ananasy a melouny na kostky tím, že do nich píchnou, posílat bomby pryč jejich tlačením a střílet šurikeny do ovoce dlaněmi.

STAK - STAK je prostorová hra určená pro Vision Pro. Jejím cílem je poskládat co nejvyšší bloky pomocí 18 různých tvarů bloků.

Game Room - Game Room nabízí realistické ztvárnění klasických stolních her, jako jsou Šachy, Srdce, Jachta, Námořní bitva a Solitaire, s možností hraní pomocí gest. Hry lze hrát samostatně nebo proti ostatním hráčům z celého světa.

Skatrix Pro - Ve hře Skatrix Pro lze pomocí prostorových gest rukou a 3D joysticku ovládat skateboardistu a provádět triky založené na fyzice.

Stitch - Stitch je logická hra, ve které hráči vyplňují jednotlivé úrovně prošíváním na vyšívacím rámu. Verze Vision Pro nabízí interaktivnější herní prostředí s realistickým vyšívacím enginem.

Illustrated - Illustrated je logická hra, která obsahuje ilustrace od slavných umělců z celého světa.

LEGO Builder's Journey - Ve hře LEGO Builder's Journey lze k řešení hádanek používat virtuální kostky LEGO. Jedná se o aplikaci založenou na příběhu, kde uživatelé postupují tím, že vymýšlejí, jak vyřešit jednotlivé hádanky.

Synth Riders - Synth Riders je strhující rytmická hra, která hráče nutí chytat noty a vyhýbat se překážkám v rytmu hudby. K dispozici je více než 70 zvukových stop a možnosti úplného ponoření do hry nebo hraní v uživatelově pokoji.

Puzzling Places - Puzzling Places je 3D puzzle hra, ve které uživatelé skládají fotorealistické miniatury skutečných míst.

CrossCraft - CrossCraft je aplikace, která uživatelům umožňuje vytvářet vlastní křížovky pro přátele a členy rodiny.

Mahjong Space - Mahjong Space je prostorová hra Mahjong pro více hráčů, kterou lze nastavit na skutečnou fyzickou desku stolu nebo do plovoucího okna pro multitasking při hraní.

TinyFins - Ve hře TinyFins uživatelé vedou hejno rybek skrz kruhy pomocí rukou a vyhýbají se přitom žralokům a oblovkám.

Lion's Eye - Lion's Eye není tak docela hra sama o sobě, ale přiléhá ke hře. Jedná se o správce sbírky a deck builder hry Magic: The Gathering.

Ploppy Pairs a kde je Ploppy - Ploppy Pairs je jednoduchá hra, ve které uživatelé během hovoru přes FaceTime přiřazují karty pomocí SharePlay. Kde je Ploppy pošle do prostoru kolem uživatele spoustu objektů a uživatel má za úkol najít konkrétní objekt. Hra podporuje VoiceOver a zvukový navigační systém, který pomáhá hráčům se zrakovým postižením najít karty.

Void-X - Void-X je arkádová střílečka s retro estetikou a efekty v celé místnosti na platformě Vision Pro.

Oblíbené aplikace, které nejsou na Vision Pro

Několik populárních aplikací neplánuje nabídnout kompatibilitu se systémem Vision Pro. Tyto společnosti také zakázaly funkci, která by umožnila používat verze jejich aplikací pro iPad v systému Vision Pro.

  • Netflix
  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
  • WhatsApp