Jak rychle odpovídat na zprávy na iPhone

Se systémem iOS 17 přinesl Apple do iPhonů několik hlavních funkcí, jako je režim StandBy a NameDrop, ale Apple představil také několik menších vylepšení kvality života, se kterými se vyplatí seznámit. Jedním z nich jsou inline odpovědi v aplikaci Zprávy.

Pokud používáte aplikaci WhatsApp, pravděpodobně znáte funkci rychlé odpovědi, kterou tato platforma nabízí již několik let. Chcete-li odpovědět na jednotlivou zprávu, stačí přejet prstem doprava. Je to šikovný malý trik, který uživatelé často využívají, když jsou zapojeni do rychle probíhajících konverzací. Hodí se také v rušných skupinových konverzacích, aby bylo jasné, které osobě ve skupině odpovídáte.

Před systémem iOS 17 bylo nutné v aplikaci Zprávy odpovědět na konkrétní bublinu chatu dlouhým stisknutím a následným stisknutím tlačítka odpovědět. Tento zážitek nebyl tak plynulý jako v aplikaci WhatsApp, ale nová funkce Apple pro odpověď tažením prstu to všechno napravuje a pravděpodobně ji vylepšuje o některé užitečné vizuální pokyny. Zde je návod, jak ji používat na iPhonech s iOS 17 a novějším.

Jak rychle odpovědět na zprávu v iPhone

  • Otevřete aplikaci Zprávy na iPhonu a vyberte konverzaci iMessage.
  • Najděte konkrétní zprávu, na kterou chcete odpovědět, a přejeďte na ni prstem doprava.
  • Vybraná zpráva se zvýrazní a zobrazí se textové pole, do kterého můžete napsat odpověď. (Pomocí tlačítka + můžete také získat přístup k dalším možnostem, jako jsou nálepky, fotografie a další).
  • Po napsání zprávy klepněte na tlačítko Odeslat.
  • Chcete-li se vrátit do hlavní konverzace, klepněte na rozmazané pozadí.

iOS 17 odpověď na zprávu

Všimněte si vizuálního vlákna, které označuje vnořené spojení mezi vaší odpovědí a původní zprávou, což je obzvláště užitečné ve skupinových konverzacích, abyste měli přehled o tom, kdo komu odpovídá.

Nezapomeňte, že všichni ve skupinové konverzaci si mohou přečíst vaše vložené odpovědi. Pokud to nechcete, založte novou konverzaci s osobou, které chcete odpovědět. Stojí také za zmínku, že přejetí prstem pro odpověď funguje pouze u iMessages, nikoli u běžných SMS zpráv.