Apple Store Marina Bay je unikátním obchodem, který stojí na vodě

Apple Store Marina Bay v Singapuru je podle kalifornské společnosti nejambicióznějším maloobchodním projektem. Budova totiž stojí na vodě.

Společnost Apple dnes oznámila, že její nový maloobchodní obchod Marina Bay Sands v Singapuru bude otevřen ve čtvrtek v 10:00 a nazvala jej „nejambicióznějším maloobchodním projektem“ společnosti.

Apple Store Marina Bay je inspirován Pantheonem

Na první pohled se zdá, že nový Apple Store se vznáší nad zátokou Marina Bay a jeho celoskleněná kopule sestavená ze 114 kusů skla je jedinečnou konstrukcí.

Celý projekt je inspirován Pantheonem v Římě. Průzor umístěný na vrcholu kopule poskytuje povodňový paprsek světla. Vnitřek skel je obložen speciálními přepážkami, z nichž každá má jedinečný tvar, který působí proti paprskům slunce a poskytuje efekt nočního osvětlení. Se stromy lemujícími vnitřek kopule se do obchodu vlévá zelené zahradní město Singapur, které poskytuje další stínování a jemné stíny skrz zeleň.

V obchodě, který bude zaměstnávat 148 zaměstnanců, kteří společně hovoří ve 23 jazycích, najdete nejen obvyklé oblasti pro vystavování produktů a masivní ukotvení videostěny The Forum, ale také první podvodní zasedací místnost společnosti Apple pro obchodní jednání, školení a soukromé akce.

Apple Marina Bay Sands je třetí maloobchodní prodejna společnosti v Singapuru a návštěvy v den zahájení budou pouze na základě rezervace provedené prostřednictvím webové stránky obchodu.

Zdroj: Macrumors.com